Virtuálisan bejárhatja a nepáli földrengés helyszínét

Nanglebhare, földrengés, Nepál
Nanglebhare, 2015. május 16. Egy fiú sétál megsemmisült házuk romjai között Nanglebhare városban 2015. május 16-án, négy nappal az után, hogy újabb nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,4-es fokozatú földrengés rázta meg Nepál keleti részét. Az újabb földrengés áldozatainak a száma meghaladja a 110 főt. (MTI/EPA/Mast Irham)
Vágólapra másolva!
Teljesen körülveszi a nézőt a nepáli földrengésről készült interaktív dokumentumfilm.
Vágólapra másolva!

Olyan riportfilm készült a nepáli földrengést követő mentési munkálatokról, melyet 360 fokban tekinthet meg a néző, sőt, virtuális valóság eszköz birtokában olyan élményben lehet része, mintha ő maga is ott lenne a romok között. Bár a legtöbbeknek nincs VR-sisakja, az egérrel szabadon lehet irányítani a kamera szögét.

A dokumentumfilmet Susan Sarandon színésznő narrálta,

az anyagot összeállító RYOT News felhívta a figyelmet a VR-technológia és a média összekapcsolásának jövőbeli lehetőségeire. Egy 360 fokos híradás sokkal részletesebb és életszerűbb képet adhat egy adott helyzetről, mint a mai kétdimenziós módszerek.

Az április 25-i nepáli földrengés során több mint nyolcezer ember vesztette életét, a sérültek száma meghaladja a húszezret.