Ez az üzenet tönkrevágja a Skype-ot

skype, internet, chat
Vágólapra másolva!
Egy egyedi üzenet képes leállítani a Skype programot, annyira, hogy csak egy újratelepítés oldja meg a problémát. Kipróbáltuk, főtt is a fejünk, mire ismét beindult a csevegőprogram.
Vágólapra másolva!

Tönkrevágja a Skype-ot egy üzenetsor. A program több verzióját érinti az a hiba, melynek lényege, hogy ha elküldjük a "http://:" üzenetet, a szoftver lefagy a küldőnél és a feladónál egyaránt.

A hibára egy felhasználó hívta fel a figyelmet, később pedig a cég egyik szóvivője megerősítette azt, jelezve, hogy dolgoznak a probléma elhárításán.

Különösen bosszantó, hogy amennyiben az üzenetet sikeresen elküldik, a program folyamatosan lefagy, ezért le kell törölni, és

újra kell installálni, ha még használni szeretnénk.

A Skype egyből az üzenet elküldése után lefagyott Forrás: Origo

A probléma a Skype androidos és iOS-alapú változatát is érinti, valamint a legtöbb windowsos verziót. A jelentések szerint egyedül a Mac és a legfrissebb Windows 8.1 változat menekült meg tőle.

A Skype azóta szűri az üzenetet, így a hiba elméletileg már nem áll fenn. Az Origo tesztjein ugyanakkor kiderült, hogy az üzenet küldőjét még mindig kidobja a program, de ténylegesen elküldeni a szöveget már nem lehet, így a címzett rendszerében nem tehet kárt.

Az iPhone-t is kinyírja egy üzenet

Múlt héten az Origo is megírta, hogy az iPhone-t egy hasonló módszerrel lehet lefagyasztani. Ott egy arab karakterekből álló üzenetsor az "Üzenetek" alkalmazást akasztotta ki, és csak egy kép elküldésével vagy Siri segítségével lehetett újra működésre bírni az appot.