A Google visszaszólt az EU-nak

eu zászló európa európai unió
Flag of the Europeaen Union, Germany, city of Hannover, 26. February 2015. Photo: Frank May
Vágólapra másolva!
A Google reagált az Európai Unió azon vádjára, miszerint a keresőcég túlságosan nagyra nőtt. A vállalat szerint ők sem tökéletesek.
Vágólapra másolva!

- mondta a Google európai részlegének feje azokra a vádakra reagálva, melyek az Európai Unió részéről érték a céget. Az EU szerint a Google túl nagyra nőtt és nem hagyja érvényesülni a kisebb vállalkozásokat. Matt Brittin állítja, hogy csak kommunikációs hibákról van szó.

Mégsem elég nagy a Google

Brittin elmondása szerint Európában egyszerűen nincs elég dolgozója a Google-nek ahhoz, hogy vállalati szinten is értse a cég vezetése, miben mások az öreg kontinens törvényei és előírásai, mint az amerikaiak.

A Google szerint a kommunikációval volt a gond. Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A Google álláspontja szerint nincs rá bizonyíték, hogy bármely személyek vagy cégek érdeke sérült volna, így az Unió vádjai is csak félreértéseken alapulnak.

Elbánnak a konkurensekkel

Az Európai Unió még áprilisban fedte meg a Google-t, amiért az a szervezet kutatása szerint szándékosan rontja le a konkurensei internetes keresési pozícióját, míg

a saját cégeit mindig előtérbe hozza.

Mivel pedig a Google a legelterjedtebb keresőmotor, az efféle visszaélés piaci törvényeket sért. Amennyiben az EU megbünteti a Google-t, az amerikai techóriás akár 6 milliár dolláros (1,6 billió forint) büntetést is kaphat.