Nekimegy a Google az Amazonnak

youtube video megosztás google
Vágólapra másolva!
Videojátékok közvetítésére kifejlesztett oldalt indít a Google. Az új szolgáltatás a területen egyeduralkodónak számító Twitch nagy ellenfele lehet.
Vágólapra másolva!

Új szolgáltatást jelentett be a Google. A YouTube Gaming egy kifejezetten játékosoknak fejlesztett platform, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók élőben közvetítsék kedvenc programjaikat, miközben egymással kommunikálnak.

A YouTube játékfelülete Forrás: YouTube

A YouTube Gaming egy, a videomegosztótól teljesen különálló rendszer lesz, amelyben minden játék saját aloldalt kap – kezdetben összesen 25 ezer programról beszélünk. A feltöltött és közvetített anyagok 60 fps-esek lehetnek, a kereső pedig kifejezetten a játékosok között népszerű kifejezéseket figyeli.

– írja a YouTube hivatalos blogposztja. A videók egyetlen linkkel megoszthatók lesznek, a felhasználók pedig minden élő közvetítésről vagy új feltöltésről azonnali értesítést kapnak. A rendszer nemcsak személyi számítógépen, de mobilapplikáció formájában is működni fog.

Még a nyár folyamán elindul

A YouTube Gaming jelenleg tesztüzemben van, de még idén nyáron el fog indulni.

A Google ezzel a lépéssel az Amazon területére lép:

a hatalmas webáruház birtokában van a jelenlegi legnépszerűbb játékstreamelős oldal, a Twitch, amely eddig nem talált elég nehézsúlyú kihívóra.