Színes és vicces a jelszavak jövője

smiley mosoly fesztival
Revellers carry a smiley face sign through the crowds as the sun sets on the first official day of the Glastonbury Festival of Music and Performing Arts in Somerset, southwest England, on June 27, 2014. US metal giants Metallica will play this year's coveted Saturday night headline spot at Britain's Glastonbury festival, organisers announced Thursday. It will be the "Master of Puppets" four-piece's first appearance at the legendary festival, held in south west England, following on from The Rolling Stones' Worthy Farm debut last year. AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Cuki emojik helyettesíthetik a jelszavakat a jövőben. Az agy könnyebben emlékszik a kedves kis rajzokra, mint a betűkre és a számokra.
Vágólapra másolva!

A chateléskor használt, érzelmi állapot kifejezésére alkalmas fejecskék, avagy emojik nemcsak arra jók, hogy megmosolyogtassák az embert, hanem a jelszavakat és PIN-kódokat is leválthatják a jövőben.

A smiley-k jövője még a mosolyuknál is fényesebb lehet Forrás: AFP/Leon Neal

Az ötlettel előrukkoló brit Intelligent Environments szerint a felhasználók könnyebben meg tudják jegyezni az egymást követő rajzokat, mint a sima számokat és betűket.

– írja az Intelligent Environments.

Ezen felül ráadásul az emojik biztonságosabbak is. Míg egy PIN-kód mindössze 7290 permutációval bír, addig egy 44-féle képpel operáló emoji-kód közel 3 és fél millióval,

azaz kisebb az esélye annak, hogy valaki feltöri.

Nem ez az első eset az utóbbi időben, amikor egy cég a klasszikus jelszavak utódját keresi. Az NSA és a Google is olyan fejlesztéseken dolgozik, amelyek a számok és betűk helyett a felhasználó gesztusai és viselkedése alapján azonosítaná be a készülék tulajdonosát.