Lekövette lopott telefonját, megölték

fegyver gun gyilkos
A ballistic forensic holds a Smith & Wesson 44 Magnum handgun at the Criminal Research Institute of the National Gendarmerie (IRCGN), on May 19, 2015 in Pontoise, outside Paris. A scanner for autopsies, a collection of 8,000 weapons, "data-gendarmes" to predict the evolution of delinquency: the gendarmerie includes hundreds of "experts" in a brand new judicial center in the Val-d'Oise. AFP PHOTO MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Elvesztette drága okostelefonját egy kanadai fiatalember. Egy szoftverrel lekövette ugyan a készülék helyzetét, ez azonban az életébe került.
Vágólapra másolva!

Elveszett okostelefonját próbálta visszaszerezni az a kanadai fiatalember, aki nem sokkal a készülék lekövetése után gyilkosság áldozata lett.

A 18 éves Jeremy Cook úgy emlékezett, hogy egy taxiban hagyta a mobilját, amelyet később egy helymeghatározó szoftverrel azonosított be. A program egy elhagyatott parkolóba vezette a fiút, aki a források szerint a nővérével együtt sietett a helyszínre, mert

aggódott, hogy a telefon esetleg tolvajok kezébe került.

Amikor odaértek, egy autót pillantottak meg, benne három férfival. Cook odalépett a járműhöz, az azonban elindult, amikor pedig a fiú megpróbált rácsimpaszkodni a vezetőoldali ajtóra, több lövés dördült el. Cook azonnal meghalt. Az autót később megtalálták a hatóságok, a gyanúsítottakat azonban még keresik.

Nem ér annyit az a telefon

Nem ez az első eset, amikor egy lekövetett telefon bajba sodorja a jogos tulajdonosát. 2013 januárjában verekedésbe torkollott egy készülék visszaszerzésére irányuló magánakció, 2011-ben pedig egy áldozat felbőszült édesapja tévedésből egy ártatlan fiatalt bántalmazott.

– mondta Andrew Smith Los Angeles-i rendőr. A hatóságok emlékeztetnek: az okoseszközök lekövetésére alkalmas appok (Find My iPhone és Android Device Manager többek között) jó szolgálatot tehetnek ugyan, de a magánakciók helyett az áldozatok mindig forduljanak a rendőrséghez.