Visszavonták az új Batman-játékot

Batman facepalm
Batman facepalm
Vágólapra másolva!
Felfüggesztették az új Batman-játék PC-s változatát, mert a felhasználók súlyos teljesítményproblémákra panaszkodnak.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztették a június 23-án megjelent Batman: Arkham Knight című akciójáték PC-s változatának forgalmazását. A program komoly technikai nehézségekkel küzd, AMD videokártyákon gyakorlatilag játszhatatlan, de Nvidia gyártotta alkatrészek birtokában is ingadozik a teljesítménye.

Ezen felül a vásárlók megmagyarázhatatlan fagyásokra és egyes grafikai elemek komplett hiányára panaszkodnak.

A játék Steam-értékelései szerint a Batman: Arkham Knight nem egy jó játék. Forrás: Origo

A Batman: Arkham Knightot kiadó Warner Bros. kiadott egy közleményt, melyben a játékosok türelmét kérik, és azt ígérik, hogy készülni fog egy jobb, stabilabb változat a programból.

A játék már nem vásárolható meg a Steam nevű digitális áruházban,

a boltokba szállított fizikai példányok azonban még hozzáférhetők, amíg a készlet tart.

Egyelőre további javítások és finomhangolások várhatók, a felhasználók pedig visszaigényelhetik a pénzüket a Steam ügyfélszolgálatán vagy az üzletekben.

Komoly bukás lehet a Warnernek

A Batman: Arkham Knight a Warner Bros. legnagyobb nyári durranásának számít, a konzolos verziókra eddig nem sok panasz érkezett.

A PC-s változat visszavonása azonban jelentős bevételkiesés lehet a kiadónak, annak ellenére is, hogy az elsődleges piac a konzoltulajdonosoké.

Ez a fajta gyakorlat ritka a videojáték-iparban. Amennyiben egy játékváltozat nem készül el időben, a kiadók inkább elcsúsztatják a megjelenését. A Batman: Arkham…-sorozat előző két epizódja PC-re csak a konzolos változatok után hónapokkal jelent meg. Az Arkham Knight azonban minden gépre egyszerre jött ki, igaz, a PC-s változaton mindössze egy tucat ember dolgozott.