Félnek az online bankolástól az emberek

forint pénz pénzügyek pénztárca bankkártya bankjegy papírpénz érme apró aprópénz pénz pénzügyek pénztárca bankkártya papírpénz érme apró aprópénz
Vágólapra másolva!
Az emberek jó része még mindig szívesebben intézi banki ügyeit személyes úton, és az offline fizetést tartjak biztonságosabbnak.
Vágólapra másolva!

Még mindig nem bíznak maradéktalanul az emberek az online banki ügyintézésben, derült ki a Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből.

Bár a válaszadók közel fele (46 százalék) véli úgy, hogy az online ügyintézés nem olyan biztonságos, mint a személyes, a nagy többség ennek ellenére is bonyolít le fizetéseket az interneten, ráadásul

az alapvető biztonsági intézkedések megtétele nélkül.

Ross Hogan, a Kaspersky Lab csalások megelőzésével foglalkozó részlegének vezetője elmondta, hogy ha az ügyfelek a hagyományos ügyintézést választják az internetes csalástól tartva, az megakadályozza az online és mobil fizetési rendszerek elterjedését.

Ezért a bankoknak kiemelt feladata, hogy a szükséges technológiák alkalmazásával biztonságos környezetet teremtsenek az ügyfelek számára.