Új funkcióval bővült a mobilos Facebook

facebook mobil közösségi oldal
A man check his facebook on his smart phone with a message reading "error loading news feed" on the skytrain (bts) in Bangkok on May 28, 2014. Facebook users in coup-rattled Thailand reacted with alarm when they were suddenly unable to access the popular social networking site, but the junta quickly denied imposing a block. AFP PHOTO/ Nicolas ASFOURI
Vágólapra másolva!
Képeket is szerkeszthetünk a közösségi oldal iOS-applikációjában, az Android változatra még várni kell.
Vágólapra másolva!

Megújult az iOS-es Facebook alkalmazás: a felhasználóknak mostantól lehetőségük van szerkeszteni minden olyan képet, amit a közösségi oldalra töltenek fel.

Az app lehetővé teszi, hogy a fotókra filtereket tegyünk vagy szövegeket helyezzünk el rajtuk,

de a Messengerben egyre népszerűbb matricák is bevethetők.

A Facebook mindig is nagy hangsúlyt fektetett a képmegosztás és –szerkesztés funkcióira: 2013-ban az Origo is beszámolt róla, hogy a közösségi oldal fel akarta vásárolnia tinédzserek közt óriási népszerűségnek örvendő Snapchatet.

A cég már tavaly decemberben elérhetővé tette a dedikált matrica applikációt, mellyel a különféle hangulatjeleket fotókon helyezhettük el, most azonban úgy döntöttek, a fő-alkalmazás is megkapja a funkciót, a többi képszerkesztési lehetőséggel együtt.

A Facebook-képszerkesztő egyelőre csak iOS-en érhető el, az Androidos változat rövidesen követni fogja, ám pontos időpont egyelőre nincs.