Már kipróbálhatja az ingyenes Windows újításait

windows 10 munkaállomás
Vágólapra másolva!
A friss tesztelői változatba az új böngésző, a Microsoft Edge is bekerült.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Windows 10 legújabb próbaváltozata, melybe bekerült a régóta várt új böngésző, ami

leváltja a sokak által gyűlölt Internet Explorert.

Az utolsó Windows korábbi próbaváltozataiban is helyet kapott a böngésző, ám eddig még a Project Spartan kódnéven volt elérhető.

A legfrissebb verzió azonban már a végleges névvel, a Microsoft Edge-dzsel tartalmazza a programot, ami idő közben számos funkcióval bővült a felhasználói visszajelzések alapján.

A fejlesztők kilenc nappal előbb nekieshetnek az új rendszernek

A Windows 10 július 29-étől válik elérhető a nagyközönség számára, fejlesztői csomagja, a Visual Studio 2015 azonban már kilenc nappal előbb, 20-án megkapja végleges változatát. A Visual Studioval a multiplatform szoftvereket támogatnák, azaz iOS-re, Androidra és Windowsra egyaránt könnyen kezelhető fejlesztői felületet szántak.

Beépült a könnyű WiFi elérés is

Okosabb lett a Cortana is, újfajta értesítőket képes kezelni, és e-mailek elküldésében is segít nekünk. Lecserélődik továbbá az eddig exkluzívan a Skype-ból elérhető Skype WiFi funkció: lényege, hogy Skype virtuális valutánkkal fizethetünk a különféle HotSpotokon az internet használatáért.

Budapesten jelenleg 98 ilyen elérési pont van. A Skype WiFi mostantól a Windows beépített funkciója lesz, mostantól Microsoft WiFi néven fut.

A Windows 10 legfrissebb próbaváltozatát bárki ingyenesen letöltheti a Microsoft oldaláról.