A Microsoft beolvasztja otthonát a virtuális térbe

2015.07.01. 17:00

A Microsoft egyre nagyobb eredményeket ér el a kiterjesztett valóság területén. Könnyedén beszkennelhetjük a szobát, majd a digitális térben átrendezhetjük, tervezhetünk vele.

Újabb nagy lépést tett a Microsoft a valóság digitalizálásában. A Microsoft Research legújabb kutatásának lényege, hogy a számítógép képes saját magától felismerni és különválasztani az egyes környezeti elemeket.

A csapat egy Xbox Kinect kamera segítségével szkennelt be egy szobát, a rendszer pedig képes volt  megállapítani, hol ér véget az egyik tárgy, és hol kezdődik a másik.

A kísérletről készült videóban a különféle elemek átszínezésével teszik teljesen láthatóvá, hogy a rendszer képes különválasztani a feltérképezett terület elemeit.

A beolvasás után először még mindent egy nagy egységnek lát a számítógép, melyet utána a felhasználó érintésére és hangjelzésére választ külön objektumokra.

Amennyiben a rendszer képes lesz önmagától kategóriákba sorolni az egyes beolvasott formákat, egyetlen kamera segítségével készíthetünk komplett háromdimenziós térképet egy területről, pontosan különválasztva, milyen elemek helyezkednek el rajta. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK