A NASA az űrbe viszi a Microsoft hologramszemüvegét

nasa microsoft űrállomás hololens
Vágólapra másolva!
Hétvégén már fellőhették volna a Microsoft hologramszemüvegét az asztronautáknak, de Elon Musk űrhajója csődöt mondott, a NASA-nak várnia kell a kísérlettel.
Vágólapra másolva!

A világűrben teszteli a NASA a Microsoft HoloLens szemüvegét. A cég múlt hétvégén indította volna útjára a hetedik SpaceX utánpótlást, melynek részeként két HoloLens hologramszemüveget is a világűrbe küldtek volna az asztronautáknak - hacsak fel nem robban a hordozórakéta, amely az űrhajót, és így a szállítmány a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) juttatta volna.

A Sidekick névre keresztelt projekt keretében többek közt azt tesztelné a NASA, mennyire lesz gyorsabb és hatákonyabb a munka, ha a Földről irányító munkatársak a képernyőn figyelik, amit az asztronauták látnak. A HoloLens új kapukat nyitna meg a tudományos kutatások, illetve a felfedezések területén.

Öt éve kezdődött az együttműködés a NASA és a Microsoft között: a két cég év elején Redmondban "bútorozott össze", hogy közösen fejlesszék a hologramszemüveget, és a hozzá tartozó szoftvert.

A Mars felszínét is felfedezhetjük Forrás: MS

A kiterjesztett valóság eszközzel könnyebben térképezhetik fel, majd vizsgálhatják a különböző bolygók felszíneit - akár virtuális sétát is tehetünk majd egyszer a Marson.