Egyre gyorsabb internet kell a magyaroknak

ethernet kábel
This May 26, 2014 photo shows ethernet connectors. AFP PHOTO / Karen BLEIER
Vágólapra másolva!
Nagyobb adatbázisra és sávszélességre is szükség van hazánkban a megváltozott tartalomfogyasztási szokások, új fejlesztések és szolgáltatások nyomán. Az NMHH konkretizálná, milyen internet is kell a magyarnak.
Vágólapra másolva!

A sávszélesség ideális mértékéről, a felhőalapú alkalmazások adatvédelmi szabályozásáról, a hálózatsemlegességről és a hírközlési szolgáltatók adatgyűjtésének szükségességéről is várja az észrevételeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az NMHH nyilvános konzultációt indított az uniós elektronikus hírközlési keretszabályozás felülvizsgálata kapcsán.

Hat témakörben, 24 hírközlési szabályozási kérdésben kérik ki az iparági szereplők és az érdekeltek véleményét, hogy ezeket figyelembe véve alakíthassák ki a magyar álláspontot az Európai bizottság felülvizsgálatakor.

Legyen gyorsabb

A legutóbbi, 2009-es felülvizsgálat óta új piaci szereplők, új szolgáltatások és technikai megoldások jelentek meg, amelyek új típusú szabályozást tesznek szükségessé.

Megváltoztak a legnépszerűbb kommunikációs csatornák és a tartalomfogyasztás jellemzői:

fokozódik az igény a nagyobb adatbázisra, és a nagyobb sávszélességre is.

A konzultációra bocsátott témakörök közé tartozik az elektronikus hírközlésben használt definíciók pontosítása, az ország fejlődése szempontjából szükséges sávszélesség meghatározása és a piacszabályozás is.

Kié a felhőben lévő adat?

Ezek mellett számos adatvédelmi téma is a konzultációt képezi: hogyan szükséges szabályozni az adatok tulajdonlásának kérdését, illetve

milyen különleges szabályok vonatkozzanak a felhőalapú alkalmazásokra?

A teljes kérdéssor, illetve az egész konzultációs anyag angol és magyar nyelven az NMHH oldalán olvasható, az észrevételeket az eukeretszab_konzultacio@nmhh.hu címre várják.