Behódolt az Uber a francia kormánynak

Über Taxi applikáció
The Uber app is seen on a smartphone past cabs waiting for clients near the Sagrada Familia in Barcelona, on December 9, 2014. A judge on December 9, 2014 banned the popular smartphone taxi service Uber from operating in Spain, court officials said, following similar prohibition action in several other countries. AFP PHOTO/ QUIQUE GARCIA
Vágólapra másolva!
Felfüggeszti legolcsóbb szolgáltatását a fuvarszolgálat, a dolgozók biztonságát tartják szem előtt.
Vágólapra másolva!

Felfüggeszti az UberPop szolgáltatást Franciaországban az Uber. A bejelentést saját blogján közölte a cég, ennek értelmében engedve a kormány és a taxisok nyomásának, az UberPop péntek estétől nem működik tovább, és az applikációból is eltűnik.

Ez volt a cég legolcsóbb fuvar-variációja, az így rendelt autókat - a magyarországi modellhez hasonlóan -

nem hivatásos sofőrök, hanem átlag autósok vezetik.

A francia kormány idén januárban már tiltást szabott ki az Uberre, ám az alkotmánybíróság azt átmenetileg felfüggesztette.

Mindent megtesznek a tiltásért

Az Uber ellen azóta több demonstráció is zajlott a taxisok részéről, a legutóbbi alkalommal felgyújtották és felborogatták a sofőrszolgálat autóit, a hét elején pedig őrizetbe vették a cég két franciaországi vezetőjét.

Francois Hollande államfő megígérte, hogy mindent elkövet az amerikai szolgáltatás teljes felszámolása érdekében,

jelenleg viszont még nem erről beszélhetünk: az UberPop eltűnése nem feltétlenül végleges, a cég szerint a biztonság érdekében függesztették fel annak működését, így utalva a taxisok és az uberesek közt kiélesedő konfliktusra.