Testőrök védik az Uber sofőrjeit a taxisoktól

Taxi competitor UBER TAXI cab uber signs SQUARE FORMAT
ILLUSTRATION - A man holds an iphone in his hands which features the logo of cab driving company 'UBER', as he stand next to a Taxi call box in Berlin, Germany, 3 March 2015. UBER has caused a stirr amongst licensed and established Taxi enterprises as UBER's drivers are accused of anticompetitive practice and not adhearing to regulations. In several cities in Germany, taxi entrepreneurs have managed to obtain several judicial decisions which limit UBER's business practices. Photo: Stefan Jaitner/dpa - NO WIRE SERVICE -
Vágólapra másolva!
Személyi testőrök védik az Uber sofőrjeit Dél-Afrikában, mert egyre többen lépnek fel agresszívan a cég munkatársai ellen.
Vágólapra másolva!

Testőröket fogadott az Uber Johannesburgban, mert elharapózott a sofőrcég munkatársai elleni erőszak. A személyvédők az uberesek mellett ülnek, és gondoskodnak a jármű vezetője, illetve az utasok testi épségéről.

Egyes források szerint a drasztikus lépésre a feldühödött taxisok kényszerítették a céget. Több támadás is érte az Uber sofőrjeit az utóbbi időben,

egy alkalommal fegyverrel kényszerítették az egyik autóst, hogy adja át a fuvarját.

Egyre forróbb a talaj

Nem Dél-Afrika az egyetlen ország, ahol rossz szemmel nézik az Uber terjeszkedését a taxisok: júniusban Franciaországban fulladt erőszakba egy, a cég ellen szervezett tüntetés.