Minden netezőt érintő biztonsági rést találtak

heartbleed jelszó feltörés hacker
Trainees work in front of their computers at the "Cyber Gym" center, where IT and infrastructure company employees train to defend against cyber attacks on October 30, 2013 near the Israeli city of Hadera. The facility, a series of small buildings in the shadow of the looming Orot Rabin power station on Israel's northern coastline, was inaugurated this month by the Israel Electric Corp (IEC), which has experienced its fair share of cyber attacks.
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott dokumentumok derítettek fényt az Adobe Flash egy súlyos biztonsági résére, mely szinte minden felhasználót érint.
Vágólapra másolva!

Súlyos biztonsági rés található az Adobe Flash-ben, derült ki a Hacking Team nevű cégtől lopott adatokból. A professzionális hackeléssel foglalkozó vállalat munkatársai gyakran használhatták a hibát, hogy adatokat szerezzenek a felhasználóktól.

Ehhez csak egy olyan weboldalra van szükség, mely Adobe Flash kódsorokat használ.

Mivel egy webes alkalmazásokhoz fejlesztett szoftverkörnyezetről van szó, ezért rengeteg ilyen lap található az interneten. A hiba a Windows, a Linux és az OS X operációs rendszerek felhasználóit egyaránt érinti. Az Adobe még a nap folyamán javítani szeretné a hibát, ezért ha frissítés érkezik a Flash-hez, mindenképp ajánlott letölteni.

Ennél szebbet rég nem láttak

A Hacking Team belsős levelezése szerint a cég hackerei szabályosan örvendeztek a felfedezett hiba miatt, melyet nem jelentettek, hisz akkor elveszítették volna az előnyüket.

– írták az egyik napvilágra került céges dokumentumban.

A már említett súlyos hibán túl felfedeztek egy kevésbé veszélyes, a Flash betűkészleteit érintő biztonsági rést, valamint egy, a Windowsban található lyukat.

A cégtől ellopott adatok felfedték, hogy a Hacking Team több országnak is adott el védekezésre és támadásra egyaránt alkalmas, saját fejlesztésű szoftvereket.

Többek között Magyarország is vásárolt tőlük.