Így mobilnetezik Magyarország lakossága

mobilnet magyar iphone
A man uses his mobile phone to connect to internet via wi-fi in a street of Havana, on July 2, 2015. Cuban state-owned telecommunications company Etecsa opened 35 public Wi-Fi areas in the country and lowered the rate of connections to half the price in an effort to expand the limited connectivity on the island. AFP PHOTO / YAMIL LAGE
Vágólapra másolva!
Majdnem az összes magyarországi internetező rendelkezik okostelefonnal. Az e-mailezés a legelterjedtebb hazai online tevékenység.
Vágólapra másolva!

Az internethasználó magyar lakosság több mint 80 százalékának van okostelefonja, és további közel 10 százalék tervezi, hogy a jövőben vásárol ilyet – derült ki a Huawei megbízásából készített reprezentatív kutatásból, melyet az Ipsos Zrt. készített a 18-50 éves korosztályban, idén áprilisban.

A hazai okostelefon-használók 68 százaléka napi rendszerességgel használja a készülékét internetezésre. A legtöbben e-maileznek rajta, de híreket is sokan olvasnak, és a chatelés is népszerű tevékenységnek számít.

Itthon az okostelefont legkevésbé a chat szobák látogatására, filmek, sorozatok online megtekintésére, illetve interneten keresztül történő ételrendelésre használják.

A felmérés szerint a készülék kiválasztásakor a válaszadók leginkább az akkumulátor teljesítményét, majd az árat és a telefon operációs rendszerét veszik figyelembe.