Az autóval is beszélgethet, nem csak a mobillal

Knight Rider David Hasselhoff
Vágólapra másolva!
Az Apple virtuális asszisztensét fejleztő cég az autóba is beköltöztetné a beszédfelismerőket. Így a jövőben nem csak hangparancsot adhatunk, de Knight Rider KITT-jéhez hasonlóan beszélgethetünk is a kocsival.
Vágólapra másolva!

A Nuance cég - amely az iPhone beszédfelismerő funkcióját is kidolgozta - azt nyilatkozta, hogy pár éven belül az autók műszerfala képes lesz felismerni az összetettebb kérdéseket és parancsokat is.

Valahogy úgy, ahogy KITT tette az ikonikus Knight Rider tévésorozatban.

Nincs már olyan messze... GoPhoto

A vállalat, mely olyan autógyártókkal dolgozik egyik, mint a Ford, a Hyundai, vagy a Chrysler, olyan fejlesztést ígér, amely képes lesz intelligensen reagálni arra, ha mondjuk megkérjük, hogy

rakjon be egy kis Kis Grófót, vagy latin jazz-t.

A közeljövő autói már olyan GPS rendszerrel fognak rendelkezni, melynek nem csak utasításokat lehet majd mondani, hanem ajánlásokat is kérhetünk tőle: melyik, parkhoz közel eső étterem a legjobb az értékelések szerint, vagy éppen mi a legjobb zene éjszakai vezetéshez.

A Nuance egy vezetés közben is rendelkezésre álló személyi asszisztenst akar létrehozni, aki érti, ha egy-egy korábbi beszélgetésre utalunk vissza.

Az új termék laboratóriumának vezetője szerint a szemantikus elemzés mára olyan magas szintre ért el, hogy az összetett beszélgetések megértése lehetővé vált a használati tárgyaink számára is.