Kigolyózná a Microsoftot az új Google-app

Felhők Kőszeg felett
Vágólapra másolva!
A Google felismerte a Microsoft Office termékek egyeduralmát, és most egy okos kis bővítménnyel engedi, hogy felhasználói Wordből rögtön a felhőbe mentsenek.
Vágólapra másolva!

A Google új bővítménnyel rukkolt elő, hogy kigolyózza a Microsoft irodai csomagját. A Drive for Office lehetővé teszi, hogy Wordben, Excelben vagy PowerPoint-ban szerkesztett dokumentumainkat egy gombnyomással a Google saját felhőjébe mentsük el, illetve hogy a Google Drive-ban tárolt iratokat megnyissuk a hozzárendelt alkalmazással.

Ilyen könnyen tud a bővítménnyel megnyitni dokumentumot felhőből, vagy odamenteni a legutóbbi Word/Excel/PowerPoint dokumentumát. Forrás: Google

No desktop left behind

Persze a Drive webes applikációja is megfelelő lenne a feltöltött doksik szerkesztésére, de a Google zseniálisan felismerte, hogyan integrálhatná még mélyebben a termékét azon felhasználók életébe, akik még mindig a redmondiak programjaival mernek csak dolgozni.

A Microsoft valószínűleg nem lesz boldog a frissítéssel, hiszen saját felhőalkalmazása, az Office 365 szenvedheti el, hogy a létrehozott dokumentumok ennyire könnyen a Drive-ba menthetőek. A Google legújabb húzása tökéletesen példázza, hogy

az asztali gépek és a felhő közötti távolság egyre kisebb lesz.

A jövőben lehet, hogy érdemes felkészülni a sokkal kisebb tárhellyel rendelkező asztali gépekre, ahogy a cégek egyre inkább a felhő felé fordulnak.

Kipróbáltuk!

Szép a Drive for Office, és egyszerű is, meg hasznos is, de ne próbáljuk türelmetlenkedve letölteni, mert a telepítés 5-8 percet vesz igénybe vesz, és küzdelem az első dokumentum megnyitása is. Viszont az Office-alkalmazásokban a Google Drive menüpontot megnyitva viszonylag egyszerűen át lehet váltani, hova is akarjuk menteni az adott dokumentumot. Mindössze be kell jelentkezni abba az adott Google-fiókba.