Robottal üdvözölték Obamát

barack obama amerikai twitter kávé rasszizmus
US President Barack Obama has a cup of tea with opposition Conservative party leader David Cameron (not in picture) at Winfield House, the US Ambassadors residence in Regent's Park on April 1, 2009. World leaders wrangled today on how a London summit could fix the global economy as demonstrators attacked a bank in an anti-capitalist riot in the British capital. AFP PHOTO / WPA POOL/PAUL ROGERS
Vágólapra másolva!
A Fehér Házról talán nem a robotok jutnak az ember eszébe, pedig az Egyesült Államok egyik legjobban őrzött létesítményét már ők is látogathatják.
Vágólapra másolva!

A Fehér Házba gyakran engednek be turistákat, most pedig akár robotok is átléphetik a legendás épület küszöbét, hogy akár

személyesen is találkozhassanak Barack Obama elnökkel.

Persze ezek a robotok még nem intelligensek, emberek irányítják őket: fogyatékkal élők és mozgáskorlátozottak, akik egyébként képtelenek lennének gyalog megközelíteni a szuperbiztos létesítményt.

Obama elnöknek szimpatikus a nem mindennapi látogató Forrás: Instagram

Az elnök első robottalálkozójára a fogyatékkal élő emberek egyenjogúságáért létrehozott törvény huszonötödik évfordulóján került sor. Alice Wong rokkantügyi aktivista egy távirányítású gép segítségével "jutott el" a Fehér Házba, ahol maga Obama köszöntötte.

Sajnos kezet fogni nem tudtak, mert arra még nem képes a kamerával és képernyővel felszerelt, kerekeken guruló robot, de talán majd egy eljövendő fejlesztés ezt is lehetővé teszi.

A szokatlan találkát fényképen is megörökítették.

Ezek a távműködtetésű robotok nem új ötleten alapulnak, terjedésük azonban egyelőre lassú. Pedig nemcsak a Fehér Házba juthatnak el a segítségükkel a mozgáskorlátozott emberek, hanem akár más, személyes jelenlétet megkövetelő ügyintézést is le tudnának velük bonyolítani.