Minden irányból reklámokkal bombáz a YouTube

Google Cardboard virtuális sisak
A Google Cardboardba elég belehelyezni a mobilunkat, hogy a virtuális realitást megélhessük.
Vágólapra másolva!
A 360 fokos videók után a hirdetéseken a sor, hogy körülvegyék a felhasználókat. A YouTube hisz a látványos megoldás sikerében.
Vágólapra másolva!

A YouTube-videók előtti reklámokat nem sokan szeretik, ellenben a 360 fokban felvett anyagokat annál többen hajlandók végignézni, így a videomegosztó most összekötötte a két megoldást, és olyan hirdetéseket indított, melyek minden irányban jól láthatók.

A felhasználó vagy az egérrel vezérelheti a kamera szögét, vagy egy virtuális valóság sisakkal (például Oculus Rift) nézhet körül a digitális térben.

Ez azonban csak PC-n van így. Azok, akik androidos vagy iOS-es mobileszközről nézik a reklámokat, a telefon giroszkópjával irányíthatják a videót. A Google szerint a kartonszemüveg kiváló mód arra, hogy a felhasználók megnézzék, mit tudnak az új anyagok.

És hogy milyen egy 360 fokos reklám? Nos, ilyen:

A YouTube-on már egy ideje elérhetők a 360-fokos videók, sőt, olyan felvételeket is fel lehet tölteni a videomegosztóra, mely több kameranézetet használ, ezek közül pedig a néző választhatja ki a számára legszimpatikusabbat.