Törölhetik internetes előéletüket a tinédzserek

google szem EU
The logo of internet giant Google mirrors in an eye in Duesseldorf, Germany, 12 August 2010. The European Union (EU) is to launch an anti-trust probe into Google following claims that its search engine manipulates results to harm rivals, EU officials announced 30 November. The investigation comes after complaints from some of Google's business rivals. The European Commission stressed that the launch of a probe does not mean Google is guilty. Photo: Julian Stratenschulte
Vágólapra másolva!
Ha megszavazzák az új törvényt, többé nem kell félni, hogy a bohó tinédzserkori posztok rossz kezekbe kerülnek.
Vágólapra másolva!

Letörölhetnek magukról minden eltárolt képet és bejegyzést az interneten a fiatalok Nagy Britanniában, amennyiben törvénnyé válik a kormány legújabb ötlete. Az iRights nevű kampány lényege, hogy a későbbi negatív előítéletektől mentse meg a fiatalokat.

A kormány ígérete szerint arra törekszenek, hogy a techcégek engedélyezzék a 18 évesek számára, hogy

teljes internetes előéletüket szerkesszék vagy töröljék.

Ennek lényege, hogy a gyerek- és tinédzserkorban meggondolatlanul feltöltött tartalmakért később ne szenvedjenek hátrányt a fiatalok.

Nicole Sturgeon, Skócia miniszterelnöke elmondta, hogy maximálisan támogatja az elképzelést. "Hisszük, hogy minden gyermeknek és fiatalnak joga van biztonságos környezetben felnőni. Ez vonatkozik a virtuális világra is."