Bicajozással tölthető a telefon

okostelefon töltő kütyü
Vágólapra másolva!
A biciklizés nem csak egészséges elfoglaltság, hanem takarékos is, legalábbis ha egy kütyü árammá alakítja a tekerést.
Vágólapra másolva!

Közösségi finanszírozással gyűjtene kisebb vagyont találmányára egy apró startup. A CydeKick Pro nevű kütyü lényege, hogy miközben a felhasználó biciklizik, a pedálozással generált energiát elektromossággá alakítja,

és azzal tölti fel a rácsatlakoztatott okostelefont.

Persze nem csak telefont lehet tölteni vele, hanem akár kamerát, táblagépet, zenelejátszót, akármit – csak férjen bele az eszköz a kormányrúdra erősített tartóegységbe.

A CydeKickhez egy erős lámpa és egy GPS is tartozik, melyek jól jöhetnek, ha az ember nagyobb lélegzetvételű biciklitúrára indul – ezeket természetesen szintén a hátsó kerékre szerelt generátor látja el árammal.

A Pro kiszerelés ára 275 dollár (77 ezer forint), míg a Mini nevű, GPS-t és USB-t nem tartalmazó, azaz csak lámpaként működő változat 150 dollárba (42 ezer forint) kerül. Ahhoz pedig, hogy a projekt valós termék lehessen, összesen 85 ezer dollár (23 millió forint) kell hogy összejöjjön a Kickstarteren.

Ennek a hír írásakor mindössze nyolcada került felajánlásra.

A CydeKick tehát nem olcsó mulatság, holott nagyon hasonló eredményt nemrégiben egy magyar internetező is elért, aki ráadásul hétköznapi eszközökkel alakította telefontöltővé a biciklijét. A saját készítésű biciklis telefontöltő ráadásul alig 1500 forintból előállítható.