A hackeren is kifog a Bittorent csevegőappja

bittorrent shoot
Vágólapra másolva!
A Bittorrent üzenetküldő applikációja olyan biztonságos lett, hogy még ők sem tudják, kivel beszélget. Sőt, a hackeren is kifog, hogy elkapjon egy levelet.
Vágólapra másolva!

A peer-to-peer alapú fájlcserélő rendszer üzenetküldő applikációja megjelenése óta a legbiztonságosabb: bár más applikációk is titkosítanak, a Bleep az egyedüli, ami nem tárolja az üzeneteket felhőben. Új frissítésükkel a szolgáltatás már offline is biztonságosan elérhető.

Nincs felhő, nincs sírás

Az iMessage-eket például hiába titkosítja az Apple, az üzeneteket a felhőben tárolja, így azok hackertámadás esetén potenciálisan hozzáférhetőek lehetnek. Nem úgy a Bleepnél: sem az adminisztrátorok, sem a hackerek nem tudnak hozzáférni a fájlcserélő rendszeren keresztül küldött üzenetekhez.

Az üzeneteket nem őrzik meg, hanem azok rögtön a címzetthez kerülnek.

Aki még ennél is többre vágyik: az applikáció Whisper üzemmódjában az elküldött üzenetek elolvasás után kitörlődnek.

Már offline is biztonságos

2014 decemberétől offline is elérhető a szolgáltatás, de a fejlesztők elégedetlenek voltak a titkosításával. Ugyanis ha valaki megszerezte egy felhasználó offline titkosítási kulcsát,

az összes elküldött üzenetét vissza tudta nézni.

Most ezt is megoldották: minden kapcsolatba lépő telefonszámpár új titkosítási kulcsot kap, amit minden offline üzenetváltás után megújít a rendszer. Ha szeretne titokban beszélgetni, itt letöltheti az appot iOS-re, Androidra, sőt, Windows Phone-ra is.