Vállalkozókra sóznák rá az iPadet

flipboard news hírek olvasó mobil app
An attendee reads a Los Angeles Times newspaper article using the Flipboard app on an iPad as he waits for the start of the Nintendo E3 2012 media briefing in Los Angeles ON June 5, 2012. The Electronic Entertainment Expo (E3), the video game industry's biggest event, runs from June 5-7. AFP PHOTO/ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az iPad még mindig nem fogy elég jól, így az Apple stratégiát váltott: vállalkozóknak szeretné vonzóvá tenni az egyébként inkább szórakozásra kitalált eszközt.
Vágólapra másolva!

Miután a konyhában nem lett elég népszerű, az Apple újabb területen próbálja meghonosítani a viszonylag gyenge eladásokkal rendelkező iPadet.

A kaliforniai gyártó a források szerint 40 fejlesztővel kötött szerződést olyan alkalmazások elkészítéséről, melyek kifejezetten vállalkozói feladatok elvégzésére jók.

A repertoárban pénzügyi és számlázási szoftverek is szerepelnek.

Az iPad jelenleg inkább szórakozásra és hírolvasásra jó, semmint munkára Forrás: AFP/Robyn Beck

A programokat az Apple kompatibilissé szeretné tenni egymással, hogy gördülékenyebb üzleti élményt nyújthasson az iPad. A fejlesztés áprilisban indult, a partnerek kiléte azonban nem ismert, sőt, egyes információk szerint

még egymásról sem tudnak.

Az Apple hosszú távú célja üzleti és munkahelyi alkalmazáscsomagok értékesítése, melyek a gyártó amerikai partnerszolgáltatóinál (Verizon, AT&T) is kaphatók lehetnek.

Már folyik a tesztelés

Bár az Apple igyekszik titokban tartani a fejlesztést, a Wall Street Journal szerint pár kisebb üzlet már teszteli a szolgáltatást.

Egy bőrápolási termékekkel foglalkozó vállalkozás vezetőjének az Apple Store-ban "egy partner saját számlázó programját" ajánlották, egy kanadai étteremtulajdonos pedig három iPadet vásárolt, melyeket egy szintén partnercég fejlesztette app segítségével kasszagépként használ.