Veszített a Samsung az Apple ellen

samsung telefongyártó korea ablak
TO GO WITH SKorea-economy-company-merger-Samsung,FOCUS by Giles Hewitt (FILES) This file photo taken on July 8, 2014 shows visitors walking past a glass door showing the logo of Samsung Electronics at the company's showroom in Seoul. A bitter dispute over the proposed merger of two Samsung affiliates comes to a head on July 17, 2015 with a shareholder vote that could -- whatever the result -- force a shift in corporate governance practice among South Korea's giant, family-run conglomerates. AFP PHOTO / FILES / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Az amerikai bíróság nem változtatja meg májusi ítéletét a Samsung-Apple szabadalom ügyben: a dél-koreai cégnek fizetnie kell.
Vágólapra másolva!

Hiába fellebbezett a Samsung, a bíróság döntése értelmében több száz millió dollárt kell fizetnie a konkurens Apple-nek, méghozzá szabadalomsértésért.

A vérre menő küzdelem évek óta tart a mobilóriások között, eddig 10 országban pereskedtek. 2012 júliusában 1,05 milliárd dollárt (292 milliárd forintot) ítéltek meg az Apple-nek, mert a Samsung a bíróság szerint a kaliforniai gyártó szabadalmait sértő megoldásokat használt fel a saját készülékeiben.

Hosszú évek óta marja egymást a két cég Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Ezek közé tartozik többek között a kétujjas képnagyítás, a képernyős navigáció, az "otthon" gomb (ami az iPhone-okon a telefon első képernyőjére visz),

és a lekerekített sarkak.

Ezt az összeget a dél-koreai gyártó lealkudta félmilliárdra, majd végül szerette volna teljesen érvényteleníttetni az ítéletet. Ebben más nagy techcégek is mellé álltak, többek között a Facebook és a Google.

Az ellenállás azonban nem vezetett eredményre, 400 millió dollárt (111 milliárd forintot) így is ki kell fizetnie a Samsungnak az Apple felé.