Hiba a rendszerben: gyilkos volt az Uber-sofőrök között

taxi autó uber
A mock coffin is displayed by striking taxi drivers as they block access to the Marignane airport near Marseille, southern France, on June 26, 2015. Hundreds of taxi drivers converged on Marseille Provence airport and other areas around Marseille to demonstrate against UberPOP, a popular taxi app that is facing fierce opposition from traditional cabs. AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
Vágólapra másolva!
Több helyen nem néztek eléggé utána a sofőröknek, volt, akit emberölésért ítéltek el korábban.
Vágólapra másolva!

Nem ellenőrzi eléggé sofőrjeit az Uber, állítják amerikai ügyészek. A vádak egy frissen módosított keresetben szerepelnek, melyet Los Angeles-i és San Franciscó-i ügyészek nyújtottak be.

A polgári pert eredetileg decemberben indították a fuvarszolgálat ellen, mondván,

félrevezeti a felhasználókat a szolgáltatás biztonságát illetően.

Most kiegészítették a keresetet, és több olyan sofőrre mutattak rá, akiknek büntetett előéletét nem fedezte fel a cég, holott erre elméletileg garanciát vállalnak.

Gyilkos és molesztáló is volt

Az egyik sofőrt például a leírtak szerint 1982-ben gyilkosságért ítélték el, és 2008-ban szabadult. 2014-ben az Uber büntetett előélete ellenére felvette, azóta pedig 1168 fuvart biztosított.

Egy másik alkalmazottról az derült ki, hogy 1999-ben gyermekmolesztálásban találták bűnösnek,

azóta 5679 fuvarja volt, köztük gyerekek, akiknek szülők hívták az autót.

Az Uber szóvivője szerint nem hiszik, hogy a taxisok által használt “Livescan” rendszer megbízhatóbb lenne az általuk használtnál, ám azt hozzátette, hogy az ő rendszerük is hibázhat néha.