Saját szolgáltatással vágnak vissza a taxisok az Ubernek

taxi autó uber
A mock coffin is displayed by striking taxi drivers as they block access to the Marignane airport near Marseille, southern France, on June 26, 2015. Hundreds of taxi drivers converged on Marseille Provence airport and other areas around Marseille to demonstrate against UberPOP, a popular taxi app that is facing fierce opposition from traditional cabs. AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
Vágólapra másolva!
A New York-i taxisok nem adják fel a küzdelmet az Uber ellen: saját rendszerükkel szállnak vissza a versenybe.
Vágólapra másolva!

Nem hagyják magukat a New-Yorki taxisok: saját szolgáltatással akarnak versenybe szállni az egyre terjedő Uberrel szemben. Az Uber elterjedése óta a piacról kiszorított taxisok egy új alkalmazást indítottak el, melynek neve Arro.

A szolgáltatás az Uberhez nagyon hasonlóan, applikáción keresztül működik,

jelentős különbség azonban, hogy a taxisok nem számítanak fel kiszállási díjat, amivel egy 2 dolláros (majdnem 500 forintos) előnybe kerülnek árazásban.

A készítők bíznak a szolgáltatás sikerében, mivel elmondásuk szerint a fizetés az Ubernél hivatalosabb formában, de ugyanolyan kényelmesen zajlik.

Mindenesetre nehéz lesz versenybe szállni a mostanra már óriásira nőtt szolgáltatással, mely már húszezer fuvarozót foglalkoztat a városban, szemben a friss Arro hétezrével.