Az Asus új számítógépe egy toll

Vivostick
A Vivosticket egy tollról mintázták.
Vágólapra másolva!
Tollról mintázott, pendrive méretű számítógépet dob piacra az Asus. Láttunk már ilyet, de ez a legolcsóbb verzió.
Vágólapra másolva!

Az Intel példáját követik a legnagyobb techcégek: a Microsoft után most az Asus is megjelenteti saját, pendrive méretű számítógépét. A cég eszközét a berlini IFA kiállításon mutatták be, és ez

az első olyan zsebszámítógép, amelyen Windows 10 operációs rendszer fut.

A leginkább egy tollra hasonlító Vivostick ezt leszámítva nagyon hasonlít a másik cég PC-jére: 2 gigabájt memóriával és 32 gigabájt beépített tárhellyel rendelkezik, valamint 2 USB 3.0 bemenettel.

A Vivosticket egy tollról mintázták. Forrás: Asus

A gépet ezenkívül szintén HDMI-n keresztül lehet valamilyen megjelenítőhöz csatlakoztatni, onnantól pedig már csak egy egérre és egy billentyűzetre van szükség.

A Vivostick 129 dolláros (kb. 36 ezer forintos) áron kerül forgalomba, ám hogy mikor és mely országokban, azt egyelőre nem tudni.

Jön a szupergyors wifi és az új okosóra

Az Asus IFA-prezentációjának másik fénypontja az új okosóra, a ZenWatch 2 volt, amely jövő hónapban érkezik, 150 dolláros (kb. 42 ezer forintos) áron: elődjéhez képest fejlődés, hogy mágneses töltőt használ, illetve hogy sokkal jobban ellenáll a víznek és a pornak.

A cég szerint ennél gyorsabb wifi jelenleg nincs Forrás: Origo

A cég emellett bemutatta legújabb wifirouterét, az RT-AC5300-at, amely állításuk szerint a világon a leggyorsabb vezeték nélküli internetet biztosítja, amely ideális 4K minőségű anyagok streameléséhez.