A Windows 10-hez készültek az Intel új csúcsprocesszorai

intel 6th gen proci
Vágólapra másolva!
Kevesebbet fogyasztanak, kisebbek és gyorsabbak az Intel új processzorai. A gyártó több tucat új főegységet dob piacra, mindegyik Windows 10 mellett érzi magát a legjobban.
Vágólapra másolva!

Az Intel bemutatta hatodik generációs processzorcsaládját. Az új főegységeket a Windows 10 igényeihez igazította a gyártó, a Microsoft operációs rendszere mellett jobb teljesítményt érhetnek el.

A közelgő modellek támogatják a Thunderbolt 3-as USB-C-t, így velük felszerelt tabletek és notebookok már egyetlen multifunkcionális porttal kerülhetnek az üzletekbe.

Apró, de nagy erőt képvisel Forrás: Intel

És ha már notebookok: az Intel szerint az új processzorok sokkal kisebb méretben gyárthatók, hála a 14 nanométeres csíkszélességüknek - azaz többféle készülékbe kerülhetnek bele,

felfokozva azok hatékonyságát.

Bár az összes processzorfajta új modelleket kap, a mobilrészleg fejlődik a legjobban: az M-betűvel jelölt termékvonal az előző generációnál 40 százalékkal gyorsabb grafikus magot kap, amely már a 4K-s tartalmakkal is meg tud birkózni, valamint támogatja a vezeték nélküli képtovábbítást, azaz akár kábelek nélkül is építhetünk velük számítógépet.

Az új processzorok fogyasztása alacsonyabb lesz, akár háromszor tovább működnek majd telepről.

Az Intel hatodik generációja összesen 48-féle processzort jelent az elkövetkezendő hónapokban. Érdekesség, hogy a jövő inteles notebookjaiban már működni fog a RealSene nevű 3D-s modelleképező technika, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a gépük webkamerájával térbeli szelfiket készítsenek.