Valóság lesz a Pokémon

pokémon pikachu
Members of the trade walks past the "Pokemon" booth during the opening day of the 2007 Licensing International Expo at the Jacob Javits Convention Center 19 June 2007. The show that runs til 21 June showcases the world's brand and property marketplace. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
A Pokémon-láz újra erősödőben van: egy kiterjesztett valóság játéknak köszönhetően a mobilunk válik a pokélabdánkká.
Vágólapra másolva!

A kilencvenes évek végének egyik megkerülhetetlen divathulláma a Nintendo Pokémon-videojátékainak köszönhető.

Az egymással harcoló, szuperképességekkel rendelkező kisállatokat (ezeket hívjuk pokémonoknak, avagy zsebszörnyeknek) szerepeltető programok rajzfilmsorozatot, képregényeket, és persze rengeteg egyéb terméket ihlettek az évek során.

Eddig azonban egyik sem hozta olyan közel a valósághoz a Pokémon-élményt, mint a jövőre megjelenő Pokémon Go mobilalkalmazás.

Az Androidra és iOS-re érkező program tulajdonképpen egy kiterjesztett valóság játék, mely GPS-koordináták segítségével juttatja a felhasználót a kis szörnyecskék nyomára.

A játékosnak annyi a dolga, hogy a való világban követi a telefon jeleit, majd ha eléri a vadászzónát, a karjára erősített, bluetoothos Pokéball Go Plus nevű okoskarperec rezgése és hangüzenetei alapján pontosan betájolja az állat helyzetét.

Ha elég közel került a pokémonhoz, akkor le kell győznie azt egy másik zsebszörnnyel. Amennyiben ez sikerül, az állat bekerül a gyűjteményébe, ahol fejleszthető, bevethető lesz.

Az app tehát viszonylag hűen követi a régi formulát, amely még az 1996-ban kiadott első Pokémon-játékban mutatkozott be. Pontos premierdátum nincs.