A Microsoft egy feltétellel nem pereli az Asust

bíró kalapács
MIAMI - FEBRUARY 02: A judges gavel rests on top of a desk in the courtroom of the newly opened Black Police Precinct and Courthouse Museum February 3, 2009 in Miami, Florida. The museum is located in the only known structure in the nation that was designed, devoted to and operated as a separate station house and municipal court for African-Americans. In September 1944, the first black patrolmen were sworn in as emergency policemen to enforce the law in what was then called the "Central Negro District." The precinct building opened in May 1950 to provide a station house for the black policemen and a courtroom for black judges in which to adjudicate black defendants. The building operated from 1950 until its closing in 1963. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kellemetlen helyzetből mászott ki az Asus, de ennek is ára van: szorosabbra kell fűzzék az együttműködést a Microsofttal.
Vágólapra másolva!

Eláll a pertől a Microsoft az Asusszal szemben, de csak azzal a feltétellel, ha Microsoft Office-t telepítenek a termékeikre. Nem sokkal azután, hogy a Microsoft a Google-lel elásta a csatabárdot, az Asus ellen húzódó pernek is pontot tettek a végére.

A két cég bővített a korábbi szabadalmi szerződésükön (melyet az Asus szegett meg egyes androidos készülékeivel), cserébe azonban

minden Asus gyártmányú androidos telefon és tablet előtelepített Microsoft alkalmazásokkal fog érkezni.

Ezek közé tartozik a Microsoft Office is, így a gyártónak mostantól minden eszköze az irodai csomaggal lesz összeházasítva.

A Samsung is így húzta ki magát

Idén nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft előtelepített szoftverekért cserébe áll el egy pertől: még februárban a Samsung került hasonló szituációba. A pert ők is megúszták, cserébe minden Galaxy készülékekre telepíthetik a kijelölt Microsoft applikációkat.