Az Android atyja szerint a robotoké a jövő

andy rubin android
Andy Rubin, Google senior vice president speaks at a conference of the New Economy Summit 2013 in Tokyo on April 16, 2013. Entrepreneurs of information technology (IT) and online business on April 16 gathered at a one-day conference, hosted by Japan Association of New Economy (JANE), led by Japanese electronic commerce giant Rakuten's Hiroshi Mikitani. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Andy Rubin úgy véli, hogy az informatika következő korszakát a mesterséges intelligencia feltalálása hozza el.
Vágólapra másolva!

A fejlesztőknek és jövőkutatóknak egyaránt szóló Code/Mobile konferencián az Android operációs rendszer alapítója is kifejtette véleményét a technológia fejlődési irányával kapcsolatban.

Andy Rubin, a népszerű mobilrendszer atyja őszintén hisz abban, hogy

a következő nagy durranás a mesterséges intelligencia feltalálása lesz.

A robotika és az automatizáció áthatja majd a mindennapi életünket.

Andy Rubin, ekkor még a Google színeiben Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Rubin úgy véli, a határt olyan eszközökkel fogjuk átlépni, amiknek nincs kijelzőjük, mint a közlekedési lámpák vagy a mosogatógépek. Ezek ugyanis teljesen maguktól, felhasználói beavatkozás nélkül üzemelnek majd - tudni fogják, mi a dolguk.

Mobiloktól a robotokig

Rubin 2005-től dolgozott a Google-nek, az Android részleget pedig 2013-ban hagyta el, hogy a robotikával foglalkozó projekteket vezesse.

A szakember tavaly távozott a keresőóriástól,

hogy a hardveres startupokat támogató Playground nevű vállalkozásával foglalkozzon.

Jelenleg olyan projektekbe fektet be, mint a kiterjesztett valóság szemüveget fejlesztő castAR, és a kémiai elemzéseket készítő Connected Yard.