Lassú nettel is jó lesz facebookozni

facebook tablet lány szemüveg közösségi oldal
The 'Facebook' logo is reflected in a young Indian woman's sunglasses as she browses on a tablet in Bangalore on May 15, 2012. World's popular and leading social networking company Facebook Inc., founded in a Harvard dorm room by Mark Zuckerberg whose current value exceeds 100 billion USD, will be making an initial public offering (IPO) which is slated to be Silicon Valley's biggest-ever. AFP PHOTO/Manjunath KIRAN
Vágólapra másolva!
Új szolgáltatást indít el a közösségi oldal. A gyengébb kapcsolattal rendelkezőknek is felhőtlen böngészést nyújt majd a Facebook.
Vágólapra másolva!

A lassabb internetkapcsolattal rendelkezők üzenőfalát dobná fel a Facebook. A cég egy blogbejegyzésében kitért rá, hogy bár büszkék mobilos alkalmazásukra, sokaknak nincs elég stabil kapcsolata ahhoz, hogy megfelelően használják azt.

Éppen ezért kifejlesztettek egy Network Connection Class nevű új funkciót, mely voltaképpen

az internetsebességet figyeli meg a felhasználónál,

és aszerint alakítja ki az illető hírfolyamát. A cél az, hogy a lassabb kapcsolattal rendelkezőknek is folyamatos, tartalmas hírvonala legyen, és ne akadjon meg egyfolytában az app.

Akkor is gyors lesz a Facebook, ha lassú nettel használják Forrás: AFP/Manjunath Kiran

Azoknak, akik nem rendelkeznek elég gyors internettel, több szöveges tartalmat, illetve hivatkozást fog előhozni a hírfolyam, mint videót. A Facebook tárolni fogja a korábban letöltött tartalmakat az illető telefonján, hogy offline állapotban is legyen mit böngésznie.

Ezen kívül egy korábban rendkívül frusztráló jelenséget is kiiktatnak: ha egy adott tartalmat próbál letölteni a felhasználó,

az app többé nem pazarolja arra az internetkapcsolatot,

hogy a további posztokat is betöltse.

Ehelyett az épp megtekintett posztra koncentrálja a sebességet, és csak azután kezdi el a többi bejegyzést is megjeleníteni.

Már app is van a lassú nethez

Idén már több erőfeszítést tett a cég, hogy a lassabb internetkapcsolattal rendelkezők is élvezhessék a Facebook szolgáltatásait. Nyár elején jelent meg a Facebook Lite Androidra, mely egy korlátozottabb, de könnyebben betölthető verzióját hozza be a közösségi oldalnak.