Megújul a videózás a Facebookon

facebookot néz telefonon
Nyugalom, a Facebook csak megalapozott adatigénylés esetén szolgáltat információt.
Vágólapra másolva!
Dedikált felületet kapnak a videók a közösségi oldalon. Az új funkciót egyelőre tesztelik, de ha kész lesz, nagy pofon lehet a YouTube-nak.
Vágólapra másolva!

Nagy átalakulás előtt áll a Facebook. A nemrég bejelentett reakciógombok mellett más újdonságot is tesztelnek a közösségi oldalon, ami teljesen megváltoztatja annak mindennapi használatát. A portál webes és mobilos változata ugyanis

egy dedikált Videók-menüvel gazdagodott,

legalábbis egyeseknél.

Az aloldalon a feltöltött videóknak szentelnek külön helyet. A cég szerint ez egy könnyebb és gyorsabb módja a különféle tartalmak felfedezésének, megnézésének és megosztásának.

Az új Facebook Forrás: Facebook

Az új Videók ikon, mobilalkalmazás esetén, az alsó sávban van jelen. Webes felületen a Kedvencek között található, a baloldali sávban. A dedikált oldalon még gyorsabban böngészhetjük a tartalmakat,

videónézés közben gyakorlatilag egyetlen söpréssel válthatunk a következőre.

Letöltjük, majd megnézzük később

A fejlesztők azokra is gondolnak, akik nem rendekeznek mindig olyan sávszélességgel, amilyen a videózáshoz szükséges, így

az egyes klipek egy gomb segítségével lementhetők lesznek

későbbi megtekintésre is. A felhasználók most még csak az általuk követett ismerősök és oldalak videóit láthatják, ám a cég szerint hamarosan keresőgomb is kerül a rendszerbe.

Még csak kevesen látják

Az új Videók-aloldal a Facebook csapata szerint egyelőre nagyon kevés felhasználó számára érhető el, hiszen még tesztüzemben van.

Amennyiben beválik,

a közösségi oldal könnyen komoly vetélytársa lehet a YouTube-nak,

hiszen már most is az interneten töltött idő 20 százaléka tudható be a Facebooknak. Ha a videónézés könnyebbé és gyorsabbá válik rajta, lesz mitől tartania a legnagyobb videós oldalnak.