Sikerhez és boldogsághoz vezet a big data

Big Data Science, tudományos adatelemzés, Horváth Dezső Wigner Fizikai Kutatóközpont Részecske- és Magfizikai Intézet tudományos tanácsadója
Vágólapra másolva!
Nagyágyúkkal szervezik azt a big data konferenciát, ahol konkrét, kézzelfogható információt akarnak átadni a résztvevőknek. A cél egy sikeresebb és boldogabb élet.
Vágólapra másolva!

Olyan adatos konferenciát szerveznek Budapesten, ahol amellett, hogy a szakma nagyágyúi lesznek jelen, leszámolnak a ködösítéssel, és valós tudást szeretnének átadni a résztvevőknek.

A BData célja, hogy ne csak olyan általánosságok hangozzanak el, mint hogy mi is az a big data, de gyakorlati tippek és hatástanulmányok által megnézzék,

hogyan hat az emberiségre.

"Hogy egy kkv-tulajdonos értéket vigyen haza, és az egyes ötleteket akár meg is tudja valósítani a saját bizniszében" - fogalmazott Mester Tomi, szervező, az Adatlabor alapítója.

A magas bevétel nem elég

Az előadók között olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Prezi, a Ustream, az Enbritely, a DigitalNatives, vagy az eOptika, akik a saját területükön kiemelkedően használják az adatokat üzletük fejlesztésére.

"Szerintem sokan abba a hibába esnek, hogy 70 százalékon pörög a cég, de annyi bevételt termel, hogy azt gondolják, minden rendben van. Aztán hirtelen csökken a bevétel és gyorsan felvesznek egy adatos embert, hogy megmondja, mi történt.

A sikeres cégek előbb veszik fel az adatos embert, így próbálnak meg 100 százalékos hatékonyságot elérni.

Nem elégednek meg azzal, hogy épp magas a bevételük" - magyarázza a prezis Balogh András.

Tudatos döntések

Ez azonban nem csak az üzleti világra igaz - teszi hozzá Mester Tomi. "Ha figyeljük az adatokat - az élet bármely területén -, akkor sokkal tudatosabb döntéseket tudunk hozni. Így jobb eredményeket érünk el,

ez hosszútávon egy sikeresebb és boldogabb élethez vezethet."

És hogy kinek is szánják a rendezvényt? Mindenkinek, aki talál benne értéket, aki nem az érzéseire hagyatkozva akar döntéseket hozni, aki üzletet épít és szeretné mindezt tudatosan csinálni.

A jelentkezés múlt hét óta publikus, lehet regisztrálni.