Már busz sem kell az osztálykiránduláshoz

a Facebook virtuális valóság céget vett, Oculus Rift, Oculus VR
An attendee wears an Oculus Rift HD virtual reality head-mounted display at he plays EVE: Valkyrie, a multiplayer virtual reality dogfighting shooter game, at the Intel booth at the 2014 International CES, January 9, 2014 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO /ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Az Oculus alapítója szerint a valódi utazás élményét nem válthatja ki a virtuális valóság, segítségével még több gyermek nézhetne körül a híres múzeumokban, vagy történelmi helyszíneken.
Vágólapra másolva!

Palmer Luckey, az Oculus alapítója szerint az oktatási intézményeknek érdemes lesz erősen elgondolkodniuk a virtuális valóság sisakok beszerzésén.

A cég ugyanis azt tervezi, hogy a jövőben különféle virtuális túrákat és oktatási alkalmazásokat fejleszt majd.

A jövőben így nézhet ki egy osztálykirándulás Forrás: AFP/Robyn Beck

Luckey úgy véli, az osztálytermek ideje lejárt, és

a pusztán könyvekből való tanulás nem a legjobb módja az ismeretszerzésnek.

A gyakorlati tapasztalatot adó terepgyakorlatok és látogatások sokkal hasznosabbak, ám erre nem mindenkinek van lehetősége.

Az Oculus Rifttel és a többi virtuális sisakkal azonban

olyan helyekre is eljuthatnak a tanulók, ahová amúgy nem.

Példaként a Washington DC-ben található Smithsonian Múzeumot említette, valamint egy komplett párizsi virtuális túra ötletét.

Bár Luckey szerint a virtuális valóság természetesen nem váltja ki a valódi utazás élményét, de valamennyire segíthet demokratizálni, és elérhetőbbé tenni a tapasztalatot mindenki számára.