Az Apple feje szerint nincs értelme PC-t venni

ipad pro felállítva
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 9: An Apple iPad Pro with a Smart Keyboard attached is seen in the demo area after a special event at Bill Graham Civic Auditorium on September 9, 2015 in San Francisco, California. Apple Inc. unveiled the latest iterations of its smart phone, the 6S and 6S Plus, an update to its Apple TV set-top box as well as announcing the new iPad Pro. Stephen Lam/ Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az iPad Prót ajánlja a PC helyett Tim Cook. Az Apple vezetője szerint a személyi számítógép kora lejárt, a tabletek mindent helyettesíteni fognak.
Vágólapra másolva!

Tim Cook, az Apple feje nem látja értelmét egy asztali számítógép megvásárlásának. Mint mondta: az olyan tabletek, mint a ma megjelent iPad Pro, minden fontos feladatot képesek ellátni.

- tette fel a kérdést a cégvezér, majd így folytatta: "Igen, az iPad Pro helyettesíti a notebookot és a PC-t. Amikor az emberek használni kezdik, rájönnek, hogy máshoz már nincs értelme nyúlni."

Tim Cook szerint ez a PC jövője Forrás: AFP/Stephen Lam

Amennyiben a fenti mondat egy befektetői konferencián hangzik el, senki sem lepődik meg, Cook azonban a The Telegraphnak mondta mindezt, és saját bevallása szerint nem a reklámember beszél belőle.

Egy biztos: vannak, akik egyetértenek vele, és nem csak az Apple-rajongók körében, hanem a nagy cégek világában is. Jó példa erre a Microsoft és a Google: mindkét vállalat előállt egy-egy szupererős táblagéppel, amik munkára éppúgy jók, mint szórakozni,

teljesítményük pedig a legerősebb notebookokéval vetekszik.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az asztali számítógépek piaca virágzik, az Apple saját komputerei a legutóbbi negyedévben rekordmennyiségű eladást termeltek a cégnek.