Ideje búcsút inteni a Windows XP-nek

bill gates windows xp oprendszer
Microsoft chairman and chief software architect Bill Gates addresses the media about Windows XP, previously code-named "Whistler", the new Windows program for home and work at a news conference 13 February 2001 in Seattle. Windows XP, which features a new visual design and several new personal computing experiences, is scheduled to be available in the second half of 2001. AFP PHOTO/Jeff CHRISTENSEN
Vágólapra másolva!
Talán hihetetlennek tűnik, de sokan máig Windows XP operációs rendszert használnak. Nekik mindenképpen rossz hír, hogy a Google megszünteti a szoftver támogatását, a legújabb Chrome sem fog működni vele.
Vágólapra másolva!

A Chrome böngésző sem támogatja többé a Windows XP operációs rendszert, jelentette be a Google. Sőt, a Windows Vistával és a Max OS X 10.6-os, 10.7-es és 10.8-as változataival sem lesz kompatibilis a népszerű program.

A Google hivatalos blogposztja szerint a szóban forgó szoftverek nem elég biztonságosak ahhoz, hogy a keresőcég teljes mellszélességgel álljon ki mellettük, ezért

2016 áprilisától hivatalosan is megszűnik a támogatottságuk.

A Windows XP nagy sikernek örvendett, de ideje elköszönni tőle Forrás: AFP/Jeff Christensen

Ez pedig érthető, elvégre az XP 14 éve jelent meg, de a Vista sem nevezhető mai csirkének a maga 2007-es premierjével.

A korábbi Chrome-ok persze működni fognak ezeken az operációs rendszereken is.

Annak ellenére, hogy milyen régi programokról van szó, még mindig népszerűnek mondhatók, különösen a Windows XP. Felmérések szerint a felhasználók 12 százaléka még mindig nem váltott át újabb verzióra.

A Windows operációs rendszerek történetét külön cikkben foglaltuk össze az Origón, ide kattintva nosztalgiázhat.