Elnézést kért az Apple a bolti rasszizmusért

rasszizmus tüntetés amerika
Demonstrators participate in a protest march on August 9, 2015 on West Florissant Avenue in Ferguson, Missouri, marking the one year anniversary of an unarmed black teen, Michael Brown, who was shot and killed by a white police officer, throwing America's troubled race relations into harsh relief. AFP PHOTO / MICHAEL B. THOMAS
Vágólapra másolva!
Egy csapat fekete fiú szeretett volna bemenni az Apple egyik ausztrál üzletébe, a boltosok azonban kizavarták őket, mondván: attól tartottak, hogy ellopnak valamit.
Vágólapra másolva!

Vírusként terjedt szét az interneten az a videó, amit egy Ausztráliában tanuló egyetemista készített a telefonjával.

A felvételen tisztál hallható, amint egy Apple-bolti eladó kizavarja a hatfős társaságot az üzletből, ahol attól félnek, hogy a fiúk lopni akarnak.

A feltételezésnek nincs semmi alapja, hacsak nem az, hogy a srácok mind feketék.

- mondja a dolgozó, majd rövidre zárja a vitát azzal, hogy elzavarja a diákokat.

A videóból hatalmas botrány lett, az Apple nyilvánosan kért elnézést az esetért. A felvételt készítő Francis Ose csak annyit fűzött hozzá az anyaghoz Facebookon, hogy:

A fiatalok nem akarnak nagyobb ügyet csinálni az esetből. Állítják: ennyi elég nekik. A Melbourne-ben található bolt ennek ellenére rengeteg támadást kapott, egy ideig biztosan nem mossa le magáról a rasszista bélyeget.