Jövőre sem maradunk kínai tepsimobil nélkül

huawei mobil telefon google nexus
A mobile phone made by Chinese telecom equipment maker Huawei is displayed in a store in Beijing on August 3, 2015. Two Chinese smartphone makers pushed US technology giant Apple into third place in the world's biggest market in the second quarter, an independent analyst firm said on August 3. Upstart Xiaomi, known for delivering high-performance products at cheap prices, was the largest smartphone vendor in China based on shipments with a 15.9 percent market share in the April-June period, and Huawei was close behind at 15.7 percent. AFP PHOTO / GREG BAKER
Vágólapra másolva!
A Huawei hivatalosan is bejelentette legújabb csúcsmodelljét, a Mate 8-at. A tavaly kiadott Mate 7 utódja ragaszkodik a jól bevált mérethez: a készülék 6 colos képátlóval érkezik, méghozzá saját csúcsprocesszorral.
Vágólapra másolva!

Nem tér le a tavaly kiszabott útról a Huawei, és jövőre ismét tepsimobilt dob piacra. A cég hivatalosan is lerántotta a leplet következő csúcsmobiljáról, a Mate 8-ról, ami már

saját gyártású processzort és ujjlenyomatolvasót kap.

A nagy méret eddig bevált a gyártónak: a Huawei Mate 7-ből augusztusig ötmillió darab kelt el, a tervezett egymillió helyett. A Mate 8 szintén hathüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt kap.

A Huawei P8 elegáns óriás lesz Forrás: Huawei

Ezt tudja a Huawei Mate 8:

  • Kijelző: 6 colos, Full HD
  • Memória: 3/4 gigabájt
  • Tárhely: 32/64/128gigabájt (micro SD-vel bővíthető)
  • Processzor: nyolcmagos Kirin 950
  • Hátlapi kamera: 16 megapixel
  • Előlapi kamera: 8 megapixel
  • Akkumulátor: 4000 milliamperórás
  • Operációs rendszer: Android 6.0

A készülékben a cég sajátgyártású csúcsprocesszora, a nyolcmagos Kirin 950 chip dolgozik majd. Ebben négy darab nagyteljesítményű 2,3 gigahertzes, illetve négy darab energiatakarékos 1,8 gigahertzes mag végzi a feladatokat.

A Mate 8 három változatban lesz kapható:

a 3 gigabájt memóriával rendelkező alapmodellhez 32 gigabájt háttértároló tartozik, míg a 4 gigabájtoshoz már 64, vagy 128 gigabájt tárhely közül lehet választani.

A Mate 8 Kínában debütál jövő év elején,

négy választható színben: arany-pezsgőszín, ezüst, szürke, és barna árnyalatokban. A 3 gigabájt memóriával rendelkező alapváltozat feltehetően 500 dollárba (150 ezer forint), míg a 4 gigabájtos verziók 690 dollárba (200 ezer forint) kerülnek majd.