Villámgyorsan szállít az Amazon postásdrónja

amazon, drón, szállítás
Nemsokára ő landol a hátsókertben.
Vágólapra másolva!
Az Amazon videón mutatta be szállító drónjának első működő prototípusát, ami egy villámgyorsan kézbesített edzőcipővel mentette meg az emberek napját. A szerkezet teljesen máshogy fest, mint az eddig mutatott koncepció.
Vágólapra másolva!

Most láthatjuk először, hogy milyen postásdrónok szállítanák az Amazon csomagjait: az eredetileg tervezett kvadrotor drón helyett egy téglatest alakú, repülő-helikopter formájú prototípust tervezett a cég. A forma egyik előnye, hogy a csomagot zárt térben tartja, így az teljes biztonságban tudható. Másrészt

a drón helikopterszerűen tud fel- és leszállni, és kevesebbet fogyaszt.

A videón láthatjuk, ahogyan a drón beszippantja a csomagot, majd útnak indul, hogy kézbesítse azt. A prototípus egyelőre csak 2,2 kilogrammot bír el, de a cég azt tervezi, hogy más modelleket is fejleszt a különféle típusú küldeményekhez. A robotpostás körülbelül

25 kilométeres körzetben tud szállítani

nagy sebességgel, a csomag már fél óra alatt eljut gazdájához.

Az egyedi érzékelő technológiának köszönhetően kikerüli az útjába akadó objektumokat, így nem kell aggódni, hogy valaminek nekiütközik.

A csomagot végül a vásárló által kért helyen pottyantja le, vagy maga keresi ki a legbiztonságosabb leszállóhelyet.

Az Amazon már két éve bejelentette, hogy futárok helyett drónokat használna a kisebb csomagok kiszállításához. Ugyan a prototípus már készen áll, még hátra van a szükséges engedélyek beszerzése is, ezért még nem tudni pontosan, hogy mikor élesedik a szolgáltatás.