Saját díjait sem veheti át a legendás tervező

hideo, kodzsima, konami, kojima, metal, gear, solid
Régen láttuk nyilvános eseményen a legendás tervezőt.
Vágólapra másolva!
Az év legjobb akciójátéka címet nyerte el a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain az egyik legnagyobb videojátékos díjátadón. Csak a rendezvényen derült ki, a programot tervező Kodzsima Hideót még attól is eltiltotta a kiadó, hogy átvegye díjait az általa tervezett programért.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a Konami megszégyenítő hadjárata a legendás játéktervező, Kodzsima Hideo ellen. A kiadó még azt is megtiltotta a tervezőnek, hogy a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain című játékért járó elismeréseket átvegye.

A videojáték-ipar egyik legnagyobb díjátadóján, a The Game Awardson

a legjobb akciójáték kategóriában nyert a program.

A díjat mindenki meglepetésére Kiefer Sutherland színész vette át, aki a program főszereplőjének hangját kölcsönözte. Hogy Kodzsima miért nem jelent meg, csak a rendezvényen derült ki.

Rég láttuk nyilvános eseményen a legendás tervezőt. Forrás: Origo

A házigazda is csalódott volt

Az átadó házigazdája, Geoff Keighley még az esemény előtt írt Twitteren Kodzsimának. Így valószínűleg ő sem tudta, hogy a Konami vezetői nem látják szívesen a tervezőt.

A történtek ugyanakkor megmagyarázzák, hogy a PlayStation Awardson miért a kiadó PR részlegének vezetője vette át a kiosztott díjakat.

Csalódott a közönség

A házigazda az átadón elmondta: "Kodzsima nagyon szeretett volna velünk lenni ma este, de sajnos a Konami ügyvédje nemrég tájékoztatta, hogy az ünnepségen nem vehet át semmilyen díjat.”

A közönség természetesen felhördülten fogadta a hírt. A házigazda hozzátette: Kodzsimát még mindig szerződés köti a céghez, ezért tesz eleget kérésüknek. Ugyanakkor kifejezte saját csalódottságát is:

Senki sem érti

Az ellentmondásos kommunikációnak köszönhetően nem egyszerű követni azt, hogy mi is folyik a kiadó és a tervező közt. Mióta márciusban levették Kodzsima nevét a Metal Gear Solid V dobozairól, szárnyra kapott a hír, hogy a tervező búcsúzik a kiadótól - azt nem lehetett biztosan tudni, hogy önszántából, vagy elbocsátották.

A legfrissebb információk szerint Kodzsima még mindig a cég alkalmazottja. A Konami legutóbb azt nyilatkozta, hogy a tervező csak szabadságon van, és még nem váltak el útjaik.