Még be se futott, már tarol a Csillagok háborúja

b8 star wars csillagok háborúja film robot
Vágólapra másolva!
Még be sem futott az új Csillagok háborúja film, az már tarol az interneten. Az egyik előzetes bekerült az idei legnézettebb, magyarországi videók toplistájára. A felkapott felvételek között van még egyebek közt a vírusként terjedő Zsanett legyél a szökőkútnál, és a daloló doveri rendőrök is.
Vágólapra másolva!

Az idén tízéves fennállását ünneplő YouTube idén is elkészítette a 2015 legnézettebb videóiból álló toplistáit.

A rangsor felállításakor az egyes videók nézettsége mellett azt is számításba vették, mekkora hatást váltottak ki: megosztások, paródiák, remixek, és az eredeti videókra készített válaszvideók segítettek azonosítani az év videós toplistáit.

Csúcson a Star Wars

Ennek fényében nem csoda, hogy az új Csillagok háborúja film előzetes is bekerült a toplistákra. A hetedik Star Wars körüli őrületről mindent elmond az a tény, hogy az előzetese mindössze nyolc óra alatt több mint 4,5 millió kattintást hozott a YouTube-on, egy nap alatt pedig több mint 25 millióan látták - vagyis

óránként több mint egymillióan nézték meg.

A hivatalos videót persze meglévő, és emiatt létrehozott új csatornatulajdonosok is továbbosztották, több mint 800 ezren tették közzé az új ajánlót.

A YouTube számokban:

- Havonta egymilliárd ember néz videókat a videomegosztón.
- Naponta többszáz millió órányi videót néznek meg világszerte.
- A tavalyi évhez képest 60 százalékkal nőtt a YouTube-videók nézésével töltött idő az előző évhez képest.

Érdekesség, hogy a magyar internetezők kevenc zenei videóinak fele immár hazai előadó. Összehasonlításképp tavaly még csak két magyar jutott be a top tízes listára.

A legnézetebb magyarországi felvételek közé a vicces videók mellé bekerült két komoly tartalom is. Az állatvédelemmel foglalkozó, a felelős örökbefogadást népszerűsítő Gift című videó, illetve az Országos Mentőszolgálat Alapítvány elsősegélyre oktató videója is.

Magyarország legfelkapottabb videói 2015-ben: