Feltörheti fiókunkat a kormány, figyelmeztet a Twitter

Twitter felhasználó közösségi média
Vágólapra másolva!
A Twitter szerint "az államnak dolgozó hackerek" próbálhatják megszerezni a felhasználók telefonszámát, IP-címét, e-mail címét. Hogy éppen melyik állam, és miért, azt nem árulták el.
Vágólapra másolva!

E-mailben tájékoztatta arról felhasználóit a Twitter, hogy "az államnak dolgozó hackerek" próbálhatnak hozzáférni adataikhoz. Azt nem tudni, hogy pontosan hány felhasználót érintett az üzenet.

Az oldal hozzátette: nincs arra bizonyíték, hogy bárkit is valóban feltörtek volna. A veszély különösen akkor áll fenn, ha a felhasználó álnév alatt twitterezik. Gyanússá válnak ugyanis azok,

akik nem a valódi nevükön regisztráltak

és posztolnak az oldalra.

Ebben az esetben a kormány megpróbálhatja kideríteni a felhasználó valódi személyazonosságát. Biztonsági kockázatra hivatkozva megpróbálnák megszerezni e-mail címét, IP-címét, telefonszámát.

A rejtőzködő felhasználók gyanúsak. Forrás: Bloomberg via Getty Images/2013 Chris Ratcliffe

A Twitter azt javasolja a felhasználóknak, hogy fokozottan ügyeljenek adataikra, és használják a Tor hálózatot az anonim netezéshez.

Hogy a levélben melyik államról van szó (Kína, az Egyesült Államok, vagy akár Oroszország), azt nem pontosította a mikroblog oldal.