Így készíthet könnyen fénykardos profilképet

star wars facebook képkészítő profilkép
Kétféle fénykard közül választhatunk fegyvert.
Vágólapra másolva!
Már csak pár napot kell aludni, hogy megnézhessük a Star Wars: Az ébredő Erő mozifilmet, ez alkalomból pedig ellepték a Facebookot a fénykardos profilképek. Megmutatjuk, hogyan ragadhat ön is fegyvert!
Vágólapra másolva!

Jópofa, fénykardos profilképpel válhat bárki jedivé a Facebookon: a közösségi oldal egy képszerkesztő alkalmazással kedveskedik a Star Wars-rajongóknak.

A profilképkészítőt itt érheti el, a "Kipróbálom" gomb megnyomása után rögtön a képszerkesztőben találja magát.

Kék és vörös fénykard közül is választhatunk. Forrás: Origo

Az alkalmazás az éppen beállított profilképünket veszi alapul, de az könnyedén leváltható bármelyik feltöltött képünkre, csak a "Kép lecserelése" opcióra kell kattintani. A nagyító-kicsinyítő csúszkával a kép méretét szabályozhatjuk, a fotó mozgatásával pedig beállítható, hogy melyik területet használja fel a képkészítő.

Ezután már csak a szimpatikus fegyvert kell kiválasztani:

a felhasználók Kylo Ren háromágú fénykardja, vagy a hagyományos, kék fénykard közül választhatnak.

A kész mű a "Beállítás profilképként" opcióval véglegesíthető. Ez akár örökre kinn maradhat, vagy csak tetszőleges ideig: beállíthatjuk, hogy egy óra, egy nap, vagy egy hét után automatikusan visszaváltson a Facebook a korábbi profilképünkre.

Egyedi képek

Nem ez az első eset, hogy a Facebook egy jelentős esemény kapcsán különleges profilképekkel lepi meg felhasználóit: az Egyesült Államokban legalizált melegházasság szivárványosra, a párizsi terrortámadás után pedig a szolidaritás kinyilvánításaképp a francia zászló színeire festette a fotókat.