Így kerülheti el a Star Wars spoilereket

Star Wars: Az ébredő Erő
Vágólapra másolva!
A Star Wars: Az ébredő Erő filmet sorra kezdik vetíteni világszerte a mozik, a legelső kritikák pedig mától érkeznek. Sokan nem szeretnék előre tudni, milyen fordulatokat tartogat a film. Egy böngészőbe épülő bővítménnyel gondoskodhatunk arról, hogy elkerülhessük az interneten szembejövő pletykákat.
Vágólapra másolva!

A spoilerek az internetező ember egyik legnagyobb ellenségei, különösen ezekben az időkben. Az egész világ arra vár, hogy december 18-án bemutassák a legújabb Star Wars mozifilmet, Az ébredő Erőt. A szerencsés kiválasztottak már hétfőn megnézhették, milyen fordulatokat tartogat az új epizód, sokan pedig türelmesen várnak jövő hétig, vagy akár heteket is.

Az interneten barangolva azonban

nem egyszerű kikerülni a szószátyárokat.

Két, a Google Chrome böngészőbe épülő kiegészítővel azonban elejét vehetjük a problémának, hogy a mától sorra érkező kritikákat, spoilereket ne lássuk.

Force Block

A stílusosan Force Block névre keresztelt bővítmény kimondottan a Star Wars-szal kapcsolatos tartalmakat szűri meg. Mielőtt betöltene a weboldal, gyorsan átfutja annak tartalmát, és

ha bármilyen említést talál a filmről, kitakarja az oldalt

a film logójával és egy vicces üzenettel. Ezután magunk döntünk arról, hogy folytatjuk a böngészést, vagy minél messzebb elkerüljük.

Megpróbáltunk megnyitni egy kritikát, de szerencsére a bővítmény nem engedte. Forrás: Origo

Ez azonban azzal jár, hogy nem csak a spoilerek, de bármilyen említés miatt is blokkol egy oldalt a kiegészítő – így a napokban akár minden híroldalon felugorhat az ablak, ahol csak leírják a film címét.

Spoiler Alert

Bevethető a Spoiler Alert nevű bővítmény is, aminek később is hasznát vehetjük. Nem csak a hetedik Csillagok Háborújával, de bármilyen más sorozattal, játékkal kapcsolatos információkat is kitakar, így legközelebb a Trónok Harca idején is kamatoztatható.

A Spoiler Alerttel még több sorozat, film, akár játék is megszűrhető. Forrás: Origo

Letöltés után egy fiókot kell készíteni a használatához. Ezután meg kell nyitni a bővítmény menüjét, ami a böngésző jobb oldalán érhető el egy kis majomfejű ikonnal, itt állítható be, hogy milyen tartalmakat blokkoljon a szűrő.

Szintén rendelkezik azzal a hátránnyal, amivel a Force Block:

még a hírportálok főoldalain is riadózik,

ha megjelenik a kerülni kívánt tartalom címe.

A védelem így garantált, habár a folyton figyelmeztető bővítmények használata idegesítő is lehet. Nem egyszerű feladat, mi mégis inkább az elővigyázatosságot ajánljuk: pár napig inkább ne olvassuk a megszokott filmes fórumokat, a témához kapcsolódó kommenteket, és válogassuk meg, hol barangolunk a közösségi médiában.