Hogy 2016 egy igazi World of Warcraft menet legyen

comic con world of warcraft játék videojáték karakter
UNITED KINGDOM, London: A comic book enthusiast is seen dressed as a character from World of Warcraft at the London Super Comic Convention at the Excel Center on March 15, 2014.Thousands of dedicated fans of comics attended the event this weekend in detailed costumes, paying homage to their most loved superheroes and characters. CITIZENSIDE/BIMAL SHARMA
Vágólapra másolva!
Akármit fogad meg újévkor, szinte biztosan van rá egy applikáció. Mark Zuckerberg egy vasemberes, virtuális titkárt szeretne az otthonába, ehhez magának kell programoznia egyet. Önnek viszont nem kell kódolnia, hogy betartsa a fogadalmát.
Vágólapra másolva!

Január az a hónap, mikor az edzőtermek látogatottsága az egekbe szökik, a Margitszigetet futók lepik el, amikor nem lepi hó, a cukrászdák és gyorséttermek forgalma pedig leesik - hogy februárban mindenki visszazökkenjen a régi kerékvágásba.

Ezek az applikációk segítenek, hogy tartani tudja magát az újévi fogadalmaihoz.

Sport

A futás kedvelt újévi fogadalom, a Nike+ Running applikáció (iOS, Android) vagy a Runkeeper (iOS, Android) mind remek segítséget nyújthatnak az útvonaltervezésben, vagy a futás mérésében. Ha viszont épp most kezdene (újra) futni, a Couch to 5k (iOS, Android) applikáció 8 hetes edzéstervvel segít, hogy két hónap elteltével

30 percig folyamatosan futhasson, akkor is, ha előtte sohasem futott.

Rengeteg okoskütyü segíti már a teljesítmény mérését Forrás: Sony

Ha kevesebb idővel rendelkezik, de mozogni szeretne, a 7 perces edzést segítő applikáció (iOS, Android) lehet a megoldás. A Nike+ Training Club (iOS, Android) és a StrongLifts 5x5 (iOS, Android) pedig erőnléti edzésekben motiválhatja.

Diéta

Ha kalóriát szeretne számolni, a MyFitnessPal (iOS, Android) remek választás, hiszen rengeteg élelmiszer tápanyag-tartalmáról van információja. A fizetős CRON-O-Meter (iOS, Android) a MyFitnessPal egyszerűsített verziójának tűnhet, de

az aktivitását és a bevitt kalóriákat is tudja követni.

Ha azt is szeretné megtervezni, milyen egészséges recepteket készítene el a közeljövőben, és ezekhez mit kell vásárolnia, a Foodplanner (iOS, Android) jó választás lehet.

Egyik applikációtól sem lesz a salátának hamburger íze, de örülhet annak, mennyivel kevesebb benne a kalória! Forrás: Getty Images/iStockphoto/Jacek Nowak

Tanulás

A nyelvtanulók egyik kedvence az addiktív Duolingo (iOS, Android), de a szókincsét fejlesztheti a memóriakártyákat idéző Memrise (iOS, Android) applikációval is. Ha gyorsabban olvasna, az Accelerated Reader (iOS) és a SpeedRead with Spritz (Android)

szinte észrevétlenül teszi gyorsolvasóvá.

A Chesscademy applikáció (iOS, Android) pedig lépésről lépésre magyarázza el a sakk alapszabályait, és a gyakorlott sakkozóknak is tud új trükköket mutatni.

Munka

A produktivitást célzó applikációkkal Dunát lehetne rekeszteni, de

ha úgy érzi, sokszor a fejére nő a munka, egy-két applikáció megkönnyítheti, hogy átlásson a káoszon.

A Trello (iOS, Android) applikációja az elvégzendő feladatok áttekintését segíti. Egy-egy projektterv megosztható, még a bevásárló listát is lehet ezzel intézni. Bár sokan megelégszenek a telefonjuk alapértelmezett naptárával, az olyan applikációk, mint a Sunrise Calendar (iOS), vagy a SolCalendar (Android) segíthetik a tervezést – a szokásos naptáraknál átláthatóbb dizájnnal és több funkcióval.

Hogy a munka ne csapjon át káoszba Fotó: Csanádi Márton - Origo

Ha pedig androidosként az egész életét játékká tenné, a HabitRPG játékkal (Android) az ismétlődő feladatok teljesítéséért kap pontokat, kihagyásért pedig életet veszít.

2016-ban így lehet az Ön élete is egy World of Warcraft menet!