Ezek az appok minden mobilra kellenek

trend, telefon, mobil
Vágólapra másolva!
Idén a mobilok világa is sok újdonságot hozott: a felhasználók rámentek a fotózásra, a Facebook teljesen elvált a Messengertől, és mindent elleptek a gifek. Ezek voltak 2015 legjobb új mobilalkalmazásai.
Vágólapra másolva!

Évről-évre egyre nagyobb teret nyernek maguknak életünkben az okostelefonok, így a rajtuk futó alkalmazások is egyre fontosabbak. 2015-ben számos jópofa és hasznos alkalmazás jelent meg, és jópár teljesen használhatatlan.

Mi most előbbiekre koncentráltunk:

összeszedtük 2015 legjobb mobilalkalmazásait.

Idén a sok fotós alkalmazás volt az egyik legnagyobb sláger, ezen kívül nagyot bővült a Facebook üzenetküldő szolgáltatása, a Messenger is. Ami idén még a többiek felett is átveheti az irányítást.

Boomerang

Elérhető: Android, iOS

A gifeket szinte mindenki szereti az interneten. Legtöbbjük vicces, de akadnak aranyosak és látványosak is, a lényeg viszont, hogy szórakoztatóak. Éppen ezt az internetes őrületet akarta meglovagolni az Instagram is, és elmondható: meglehetősen sikeresen.

A Boomerang segítségével mindenki készíthet saját mozgóképet,

amit aztán az interneten megoszthat. Az app viszont szokatlan módon gifek helyett videók formájában rögzíti az örökké mozgó képsorokat, ez pedig sokakat zavart.

Az Instagram saját alkalmazása a gif-őrületet lovagolta meg Forrás: Origo

Ettől függetlenül ez a módszer lehetővé teszi, hogy a Boomerang kis videói bármilyen felületen megoszthatóak legyenek, ami viszont a gifekről már nem mondható el. A Boomerang használata ráadásul elképesztően könnyű, szóval innentől kezdve mindenki számára elérhetővé váltak a vicces mozgóképek.

Google Photos

Elérhető: Android, iOS

Manapság a legtöbb embernek az okostelefonja már egyben az elsőszámú - vagy legtöbbször egyetlen - fényképezőgépe is. Ugyanakkor a kamerák fejlődésével együtt sajnos nem minden esetben növekszik a mobil tárhelye is. Az Apple például érthetetlen módon tavaly is 16 gigabájtos változatot jelentetett meg telefonjából, ahelyett, hogy 32-re módosította volna a minimumot.

A Google remekül érzékelte, hogy az idő elérkezett egy online fotószolgáltatás elindításához, így fejlesztői konferenciájukon leleplezték a Google Photost. A maximális tárhelyet sem aprózta el a keresőcég:

a Google Photos végtelen mennyiségű képnek biztosít helyet.

A fotóknak fenntartott internetes tárhely ráadásul nemcsak számítógépről, de Androidról, sőt, később iOS-ről is elérhetővé vált.

A Google Photos végtelen tárhelyet biztosít a felhasználóknak Forrás: Origo

A Google Photos egyik legnagyobb előnye, hogy úgy tud helyet takarítani a telefonon, hogy nekünk semmi dolgunk ne legyen vele, és még képeink is megmaradjanak. Az applikációban beállítható, hogy a telefon képeit csökkentett méretű verzióban tárolja magán a készüléken, míg a teljes verziót a felhőben őrizze meg.

Az app ezen műveleteket, valamint a fotók feltöltését automatikusan végzi, így nekünk csak annyit kell tennünk, hogy megnyitjuk az alkalmazást.

Microsoft Outlook

Elérhető: Android, iOS

Az Outlook jelenléte félig-meddig csalás, hiszen 2015 előtt is volt ilyen nevű alkalmazás a mobiláruházakban. A Microsoft azonban miután megvette, és magába olvasztotta a díjnyertes Accompli alkalmazást, teljesen lecserélte az Outlookot.

Az app érezhetően nem csak ráncfelvarráson esett át,

hanem alapjaiban különbözik elődjétől, teljesen új alkalmazásként kezelhető.

Az Outlook az egyik legjobban használható kliens Forrás: Origo

Az új Outlook átlátható és könnyen kezelhető, az egyik legjobb e-mail-kezelő alkalmazás, amit valaha próbáltunk. Azon ritka appok egyike, melyre azt lehet mondani, hogy még Gmail használata esetén is veri a gyári Gmail alkalmazást is.

Külön öröm, hogy hamarosan

a gyönyörű Sunrise naptár is az Outlook részét fogja képezni,

így onnantól kezdve tökéletes alkalmazás lesz a munkahelyi levelezés menedzselésére.

Messenger: Giphy, ClipDis

Giphy: Android, iOS
ClipDis: Android, iOS

2015 a Facebook Messenger nagy megújulásának éve is volt, idén ugyanis végérvényesen önálló szolgáltatássá változott a legnagyobb közösségi oldal üzenetküldő felülete. Önálló szolgáltatásként egyből meg is kapta első saját kiegészítő-applikációit, melyek sokkal viccesebbé tették az üzenetküldést.

Két kiemelkedően jó alkalmazás volt a Messenger társ-appjai között, ezek egy helyen osztoznak listánkon.

A ClipDis eredeti, és nagyon vicces alkalmazás Forrás: Origo

Egyik a magyar fejlesztésű ClipDis, ami tulajdonképpen bármilyen írott (angol nyelvű) szövegből videót csinál, különféle filmekből összeválogatva a szavakat. A ClipDis megjelenésekor egyből a letöltési listák élére került, nekünk pedig külön büszkeség, hogy magyarok is dolgoztak rajta.

A Giphyben minden érzelemre találunk valamilyen gifet Forrás: Origo

A másik kiváló Messenger-kiegészítő a Giphy, mely a Boomeranghoz hasonlóan a gif-őrületet lovagolja meg, ám kis videók helyett ténylegesen gifekkel. A szép és átlátható alkalmazásban végtelen mennyiségű vicces mozgóképet találhatunk, melyek néha sokkal jobban át tudják adni mondandónkat, mint az egyszerű szavak.

Apple Music

Elérhető: Android, iOS (Beépített)

Mikor bejelentették, sokan eleve bukásra ítélték itthon az Apple saját zeneszolgáltatását, a Spotify új kihívóját, az Apple Musicot. Aztán kiderült, hogy az Apple kivételesen tisztában volt a magyar pénztárcák határaival, és a nemzetközi árazás feléért tette elérhetővé Magyarországon a szolgáltatást.

Az Apple Music az iTunes teljes kínálatával fel van szerelve, és ugyan nálunk Beats rádióval valamiért nem tudtak szolgálni, havi 5 euróval még egyáltalán nem feszegetnek határokat.

Androidon ugyanaz a felület vár minket, mint iOS-en Forrás: Origo

Ráadásul az első három hónap mindenkinek ingyenes, így van lehetőség belekóstolni az Apple Music világába, hogy eldöntsük, kell-e ez nekünk. A zeneszolgáltatás ráadásul hiába az Apple-é, iOS mellett Androidon is elérhetővé vált, és nagyszerűen működik.

Első sorban mégis az iPhone-használóknak tökéletes választás, illetve azoknak az Android-felhasználóknak, akik nem akarnak lemondani meglévő iTunes gyűjteményükről a Spotify és a Google Music oltárán.