Támogatja az Apple mozgóképeit a Facebook

iphone 6s színes hátlapok
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 9: Apple Senior Vice President of Worldwide Marketing Phil Schiller announces new a color for the new iPhone 6s and 6s Plus during a Special Event at Bill Graham Civic Auditorium September 9, 2015 in San Francisco, California. Apple Inc. unveiled latest iterations of its smart phone, forecasted to be the 6S and 6S Plus and announced an update to its Apple TV set-top box. Stephen Lam/ Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már egyenesen a Facebookra is posztolhatók az új iPhone mobilok funkciójával, a Live Photos-szal készített mozgóképek.
Vágólapra másolva!

Támogatást kap a Live Photos (Élő Képek) funkció az iOS-es Facebook appon belül. Ez az iPhone 6S és 6S Plus új képkészítő funkciója, mellyel a fényképkészítéskor egyből animált képeket készíthetünk. A telefon az exponálás előtti, és utáni másfél másodpercet is rögzíti, így tudja bemozdítani a képet.

A fotó elkészülte előtt és után is rögzít pár másodpercet az új iPhone Forrás: Apple

A Live Photos még csak három hónapja debütált, és szép lassan a külső alkalmazások is elkezdik beépíteni. A Tumblr pár napja támogatja a formátumot, most pedig a Facebookra tölthetünk fel, és nézhetünk ilyen mozgóképeket.

Ennek azonban feltétele, hogy a készülékünk iOS 9-et használjon: azaz egy iPhone 4S-ről, vagy újabb telefonról használjuk a Facebookot.

Csak az új iPhone-nal lehet ilyen mozgóképeket készíteni. Forrás: AFP/Stephen Lam

A felhasználók ugyanúgy tölthetik fel ezeket a mozgóképeket, mintha egy egyszerű képet posztolnának, ám ki kell jelölniük a kép jobb alsó sarkában felbukkanó "Live" mezőt. Ezután a kép bekerül a hírfolyamba, a barátok pedig megnézhetik mozgásban is, miután rákattintottak.

A támogatás csak az iOS-es Facebook appra vonatkozik, az androidosok, illetve az asztali és webes verziók felhasználói ebből kimaradnak. A funkció fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára.